Treceți la conținutul principal

Producătorii români sunt promovaţi sub sloganul “We love meat from Romania”

“We love meat from Romania” este o campanie de promovare a producătorilor români de carne, promovarea tehnologiei şi inovaţiilor implementate în industria cărnii din România, organizată de INDUSTRIA CARNII.RO.

Prin această campanie se promovează calitatea şi siguranţa alimentelor certificate IFS – cel mai înalt standard de calitate recunoscut la nivel internaţional şi respectul pe care l-a arătat ţara noastră faţă de cetăţenii europeni, prin implementarea normelor obligatorii privind bunăstarea animalelor, înaintea multor state membre UE.

Iniţiatorii campaniei consideră că scandalul declanşat la nivel european în privinţa etichetării produselor din carne de cal drept carne de vită îşi va spune cuvantul spre finalul anului, când producătorii români de carne îşi vor evalua pagubele produse de incertitudinea şi neîncrederea cu care vor fi asociaţi pe pieţele externe.
“Considerăm că a venit momentul să ne implicăm mai mult în promovarea sectorului industrial al cărnii din România, să schimbăm imaginea “vinovatului de serviciu” şi să acordăm producătorilor români statutul pe care-l merita în rândul ţărilor respectate la nivel european. Invităm alaturi de noi pe toţi cei care doresc să ne susţină cauza, de la crescători de animale, producători de carne, furnizorii de materii prime, echipamente şi utilaje, până la distribuitorii de carne şi produse din carne, specialişti în industria alimentară, autorităţi şi factori de răspundere, precum şi consumatori”, se arată într-un comunicat al revistei INDUSTRIA CĂRNII.RO.

Campania “We love meat from Romania” se va desfăşura pe tot parcursul anului 2013 atât în România cât şi la nivel european, cu sprijinul partenerilor din industria cărnii, mass-media, specialişti şi autorităţi cu responsabilităţi în domeniu, dar şi utilizând reţeaua de socializare Facebook prin lansarea paginii “We love meat from Romania” unde pot fi scrise aprecieri, comentarii şi sugestii.

Campania va culmina cu organizarea Expoziţiei Internaţionale CARNEXPO 2013 – cea mai mare expoziţie specializată pe industria cărnii din sud-estul Europei, care va avea loc în perioada 23-26 octombrie 2013 în cadrul celui mai modern complex expoziţional din România – Exporom Bucureşti.

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/economic/piata-agricola/cresterea-animalelor/producatorii-romani-sunt-promovati-sub-sloganul-we-love-meat-from-romania

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…