Treceți la conținutul principal

Producătorii români sunt promovaţi sub sloganul “We love meat from Romania”

“We love meat from Romania” este o campanie de promovare a producătorilor români de carne, promovarea tehnologiei şi inovaţiilor implementate în industria cărnii din România, organizată de INDUSTRIA CARNII.RO.

Prin această campanie se promovează calitatea şi siguranţa alimentelor certificate IFS – cel mai înalt standard de calitate recunoscut la nivel internaţional şi respectul pe care l-a arătat ţara noastră faţă de cetăţenii europeni, prin implementarea normelor obligatorii privind bunăstarea animalelor, înaintea multor state membre UE.

Iniţiatorii campaniei consideră că scandalul declanşat la nivel european în privinţa etichetării produselor din carne de cal drept carne de vită îşi va spune cuvantul spre finalul anului, când producătorii români de carne îşi vor evalua pagubele produse de incertitudinea şi neîncrederea cu care vor fi asociaţi pe pieţele externe.
“Considerăm că a venit momentul să ne implicăm mai mult în promovarea sectorului industrial al cărnii din România, să schimbăm imaginea “vinovatului de serviciu” şi să acordăm producătorilor români statutul pe care-l merita în rândul ţărilor respectate la nivel european. Invităm alaturi de noi pe toţi cei care doresc să ne susţină cauza, de la crescători de animale, producători de carne, furnizorii de materii prime, echipamente şi utilaje, până la distribuitorii de carne şi produse din carne, specialişti în industria alimentară, autorităţi şi factori de răspundere, precum şi consumatori”, se arată într-un comunicat al revistei INDUSTRIA CĂRNII.RO.

Campania “We love meat from Romania” se va desfăşura pe tot parcursul anului 2013 atât în România cât şi la nivel european, cu sprijinul partenerilor din industria cărnii, mass-media, specialişti şi autorităţi cu responsabilităţi în domeniu, dar şi utilizând reţeaua de socializare Facebook prin lansarea paginii “We love meat from Romania” unde pot fi scrise aprecieri, comentarii şi sugestii.

Campania va culmina cu organizarea Expoziţiei Internaţionale CARNEXPO 2013 – cea mai mare expoziţie specializată pe industria cărnii din sud-estul Europei, care va avea loc în perioada 23-26 octombrie 2013 în cadrul celui mai modern complex expoziţional din România – Exporom Bucureşti.

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/economic/piata-agricola/cresterea-animalelor/producatorii-romani-sunt-promovati-sub-sloganul-we-love-meat-from-romania

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …