Treceți la conținutul principal

Producătorii români sunt promovaţi sub sloganul “We love meat from Romania”

“We love meat from Romania” este o campanie de promovare a producătorilor români de carne, promovarea tehnologiei şi inovaţiilor implementate în industria cărnii din România, organizată de INDUSTRIA CARNII.RO.

Prin această campanie se promovează calitatea şi siguranţa alimentelor certificate IFS – cel mai înalt standard de calitate recunoscut la nivel internaţional şi respectul pe care l-a arătat ţara noastră faţă de cetăţenii europeni, prin implementarea normelor obligatorii privind bunăstarea animalelor, înaintea multor state membre UE.

Iniţiatorii campaniei consideră că scandalul declanşat la nivel european în privinţa etichetării produselor din carne de cal drept carne de vită îşi va spune cuvantul spre finalul anului, când producătorii români de carne îşi vor evalua pagubele produse de incertitudinea şi neîncrederea cu care vor fi asociaţi pe pieţele externe.
“Considerăm că a venit momentul să ne implicăm mai mult în promovarea sectorului industrial al cărnii din România, să schimbăm imaginea “vinovatului de serviciu” şi să acordăm producătorilor români statutul pe care-l merita în rândul ţărilor respectate la nivel european. Invităm alaturi de noi pe toţi cei care doresc să ne susţină cauza, de la crescători de animale, producători de carne, furnizorii de materii prime, echipamente şi utilaje, până la distribuitorii de carne şi produse din carne, specialişti în industria alimentară, autorităţi şi factori de răspundere, precum şi consumatori”, se arată într-un comunicat al revistei INDUSTRIA CĂRNII.RO.

Campania “We love meat from Romania” se va desfăşura pe tot parcursul anului 2013 atât în România cât şi la nivel european, cu sprijinul partenerilor din industria cărnii, mass-media, specialişti şi autorităţi cu responsabilităţi în domeniu, dar şi utilizând reţeaua de socializare Facebook prin lansarea paginii “We love meat from Romania” unde pot fi scrise aprecieri, comentarii şi sugestii.

Campania va culmina cu organizarea Expoziţiei Internaţionale CARNEXPO 2013 – cea mai mare expoziţie specializată pe industria cărnii din sud-estul Europei, care va avea loc în perioada 23-26 octombrie 2013 în cadrul celui mai modern complex expoziţional din România – Exporom Bucureşti.

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/economic/piata-agricola/cresterea-animalelor/producatorii-romani-sunt-promovati-sub-sloganul-we-love-meat-from-romania

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…