Treceți la conținutul principal

La Galaţi se dă ultima tranşă din ajutorul de minimis

Aproape 20 de mii de agriculturi au solicitat ajutoare, însumând 6.345.671 lei

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi a început plăţile corespunzătoare celei de-a doua tranşă - şi ultima - pentru ajutorul de minimis acordat de Guvernul României femierilor care au avut culturile calamitate.

Este vorba despre 2.944.110 lei, bani de care vor beneficia aproape jumătate din cei aproximativ 20 de mii de agricultori gălăţeni care au solicitat acest lucru.
La sfârşitul anului trecut, DADR a făcut plăţi în valoare de 3.401.561 lei, reprezentând 53 la sută din cererile depuse.

Potrivit conducerii Direcţiei Agricole, până la finele lunii februarie, în conturile tuturor fermierilor care au depus documentaţiile pentru plată vor fi intrate sumele de bani cerute.
Potrivit HG 897/2012, schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenţii şi se acordă producătorilor agricoli pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole.

Cuantumul sprijinului financiar reprezientând ajutor de minimis este de 100 lei/hectar şi se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole în teren arabil de minimum un hectar şi maximum 10 hectare.

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/subiecte-la-zi/subventii/economic/subventii/galati-au-fost-demarate-platile-la-ultima-transa-pentru-ajutorul-de-minimis

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…