Treceți la conținutul principal

Direcţia Sanitar Veterinară Vaslui a fost dată în judecată

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată după ce membrii unei familii s-au îmbolnăvit de trichineloză în urma consumului cărnii de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis.

Oamenii au dus carnea de porc la analiză, în perioada sărbătorilor, şi au primit asigurări că rezultatul examenului trichineloscopic a fost negativ, dar, cu toate acestea, au ajuns la spital în stare gravă, fiind diagnosticaţi cu trichineloză.

Acum, ei solicită DSVSA Vaslui daune morale în valoare de 50.000 de lei, precum şi plata cheltuielilor cu spitalizarea. “Am avut cu toţii de suferit din cauza rezultatelor greşite date de laboratorul de analize al DSVSA Vaslui. După ce am ajuns în spital şi medicii ne-au diagnosticat cu trichineloză, am făcut noi probe din aceeaşi carne pe care o mai aveam în frigider, la un alt laborator, iar la doua analiză rezultatul a ieşit pozitiv”, a declarat unul dintre vasluienii care au acţionat în instanţă DSVSA Vaslui.

DSVSA: Pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului

Conducerea instituţiei susţine că acest caz este unul controversat, existând suspiciunea că la cele două examene de laborator nu s-ar fi prezentat probe de la acelaşi animal. “Nu există nicio dovadă că probele prezentate la al doilea laborator de analize, unde s-a confirmat prezenţa trichinella spiralis, provin de la acelaşi porc pentru care, iniţial, s-ar fi dat rezultate favorabile consumului. În plus, pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului, care ar fi lămurit mult mai bine lucrurile în acest caz”, a declarat, directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu. sursa: Agerpres

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/economic/finantare/cresterea-animalelor/directia-sanitar-veterinara-vaslui-a-fost-data-in-judecata

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.