Treceți la conținutul principal

Direcţia Sanitar Veterinară Vaslui a fost dată în judecată

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată după ce membrii unei familii s-au îmbolnăvit de trichineloză în urma consumului cărnii de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis.

Oamenii au dus carnea de porc la analiză, în perioada sărbătorilor, şi au primit asigurări că rezultatul examenului trichineloscopic a fost negativ, dar, cu toate acestea, au ajuns la spital în stare gravă, fiind diagnosticaţi cu trichineloză.

Acum, ei solicită DSVSA Vaslui daune morale în valoare de 50.000 de lei, precum şi plata cheltuielilor cu spitalizarea. “Am avut cu toţii de suferit din cauza rezultatelor greşite date de laboratorul de analize al DSVSA Vaslui. După ce am ajuns în spital şi medicii ne-au diagnosticat cu trichineloză, am făcut noi probe din aceeaşi carne pe care o mai aveam în frigider, la un alt laborator, iar la doua analiză rezultatul a ieşit pozitiv”, a declarat unul dintre vasluienii care au acţionat în instanţă DSVSA Vaslui.

DSVSA: Pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului

Conducerea instituţiei susţine că acest caz este unul controversat, existând suspiciunea că la cele două examene de laborator nu s-ar fi prezentat probe de la acelaşi animal. “Nu există nicio dovadă că probele prezentate la al doilea laborator de analize, unde s-a confirmat prezenţa trichinella spiralis, provin de la acelaşi porc pentru care, iniţial, s-ar fi dat rezultate favorabile consumului. În plus, pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului, care ar fi lămurit mult mai bine lucrurile în acest caz”, a declarat, directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu. sursa: Agerpres

The original article may still be available here: http://www.agroinfo.ro/economic/finantare/cresterea-animalelor/directia-sanitar-veterinara-vaslui-a-fost-data-in-judecata

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …