Treceți la conținutul principal

Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept

Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice.

Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau

Suprafetele viticole ale Domeniilor Franco Romane sunt cultivate tinand cont de fazele lunii si sunt certificate ecologic, dupa regulile agriculturii biologice. Viile apartinand domeniului – 40 ha -sunt situate pe pantele blande ale dealului Istrita in mijlocul podgoriei Dealu Mare, in comuna Breaza. Podgoria Dealu Mare se intinde pe 60 Km dealungul dealurilor subcarpatice de sud, profitand astfel de soare inca de dimineata si pe tot parcursul zilei. Dupa ploaie apa din solurile in pante line se scurge cu usurinta, iar vantul intotdeauna prezent usuca rapid strugurii.

Desi renumita pentru strugurii rosii, regiunea viticola Dealu Mare produce pe terenurile sale afanat calcaroase, struguri albi de inalta calitate, dar si 3 ha de Chardonnay, soi nobil ce nu depaseste decat foarte rar 20 000 de sticle pe an. Vinul Chardonnay este rodul visului unui burghinion specialist in Chardonnay si a unei inginere din Romania, convinsi ca Dealu Mare este una din rarele regiuni viticole capabile sa rivalizeze cu cele mai bune podgorii de Chardonny din lume. Alaturi de Chardonnay pe domenii se cultiva ecologic si Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir.

Echipa romano-belgiana ajuta si comunitatea locala prin cumpararea strugurilor de la micii producatori locali care sunt transformati in cateva specialitati apreciate de cunoscatori- Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Merlot, Merlot Rosé.

Ii veti gasi in targ si pe producatorii bunatatilor binecunoscute deja: specialitati din carne, branzeturi si cascavaluri, paine de casa, dulciuri, fructe si legume proaspete, miere, tincturi, ceaiuri, braga, cafea la nisip, dulceturi si serbeturi proaspete, ciocolata de casa care vin din toata tara: Brasov, Maramures, Arges, Neamt, Covasna, Arad, Bistrita Nasaud, Prahova, Dambovita, Mures, Buzau, dar si din Olanda.


The original article may still be available at http://www.ecomagazin.ro/vinuri-ecologice-de-pe-dealul-istrita-la-targul-cu-bunatati-din-sinaia-7-9-sept/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Recomandări de la APIA privind cererile de subvenții

Nicolae Horumbă, director Proceduri plăți pe suprafață din APIA, a făcut câteva recomandări fermierilor care depun cererea unică pentru subvenții.Terenurile cu statut incert
În primul rând, fermierul trebuie să-și clarifice situația terenurilor pe care le cultivă înainte de a veni la APIA. “Recomandarea mea personală este ca, dacă există terenuri cu statut incert, să le declare, pentru că sunt obligați, dar să nu solicite plata pentru ele. Există riscul ca, dacă se constată neconformități pentru acele suprafețe cu statut juridic incert sau situație neclară în documente, să fie penalizați. E mai simplu pentru fermier să declare că nu solicită plata pentru o parcelă”, spune directorul. Chiar dacă nu primește subvenție pentru acel teren, fermierul are obligația să respecte bunele condiții agricole și de mediu și este posibil să aibă și zone de interes ecologic pe el, care intră în calculul procentului de 5%.

Tabel centralizator
Ca noutate, anul acesta fermierii trebuie să depună un tabel …