Treceți la conținutul principal

Tur de scrutin pentru agricultori

ARAD. Agricultorii, fermierii, silvicultorii și mulți alți membri ai asociațiilor piscicole, viticole etc intră în alegeri. Își aleg reprezentanții în viitoarea Cameră Agricolă a Județului.Sunt așteptați la urne peste 25.000 de persoane ce vor vota în secțiile de votare din comune. Care vor fi numele celor care se vor regăsi pe cele 9 buletine de vot se va afla după depunerea candidaturilor. Cert este că pentru cele 25 de locuri din Colegiul Camerei Agricole pot candida reprezentanți ai: asociaţiilor profesionale din domeniul agricol şi conexe, reprezentanţi propuși pe liste de către patronatele din domeniul agricol şi conexe; reprezentanți ai sindicatelor din domeniul agricol, ai cooperativelor agricole, ai composesoratelor, ai unităților de cercetare, reprezentanți ai fermierilor (până la 30 de ani și cei peste 30) și ai medicilor veterinari..Colegiul judeţean va alege după formare Biroul Permanent format din şapte membri dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi 4 membri.
Sunt așteptați candidații

Cei care doresc să condideze pentru unul din cele 25 de locuri sunt așteptați să-și depună candidatura. „Termenul limită de depunere a candidaturilor este 12 septembrie, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală ARAD, strada Cloşca, nr. 6A, municipiul Arad.

Până în acest moment organizarea alegerilor este în grafic și sperăm ca noi, cei din Comitetul de Iniţiativă Judeţean pentru formarea Camerei Agricole a judeţului Arad să reușim să punem pe picioare Camera Agricola a Județului Arad” a declarat președintele comitetului de inițiativă, Dorin Ciupuligă, reprezentant al Federaţiei Naţionale AGROSTAR.
Alegeri pe 7 octombrie

Duminică, 7 octombrie, între orele 8.00 -18.00 toți cei care desfăşoară activităţi cu profil agricol sau sunt silvicultori, piscicultori ori crescători de animale şi se regăsesc în baza de date a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a ocoalelor silvice private sau ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi sunt membri de drept al camerei agricole judeţene se pot prezenta la vot. Indiferent de domeniul în care activează, fiecare alegător va intra în cabină cu 9 buletine de vot, câte unul pentru fiecare categorie și va vota un singur candidat. Aleșii se vor decide după un singur tur de scrutin.
Precizări

Resursele financiare pentru organizarea acestor alegeri sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Secţiile de votare vor fi organizate de primării.

Alegerile sunt organizate de o Comisie electorală judeţeană, formată din 5 membri.


The original article may still be available at http://www.aradon.ro/tur-de-scrutin-pentru-agricultori/1166313

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Fermierii români n-au bani să-şi plătească cotizaţia la organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA

Fermierii români riscă să fie excluşi din 15 iunie din organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA, dacă nu plătesc cotizaţia de 200.000 de euro, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, într-o conferinţă internaţională dedicată sectorului agricol din România “AgriBusiness Forum 2011″.

“FNPAR este singura organizaţie profesională naţională, recunoscută şi afiliată la organizaţia europeană de profil COPA-COGECA, dar riscă să fie exclusă pentru că România, statul, nu poate ajuta organizaţia fermierilor români să plătească o sumă de 200.000 de euro.

Organizaţia se zbate în sărăcie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plăti această cotizaţie şi pentru a putea lua parte la politicile agrare europene”, a precizat Matei.

Acesta a afirmat că fermierii români ar putea participa în cadrul COPA-COGECA la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene, dar în prezent iau parte la doar dou…

Cum sa faci bani din peste si sa protejezi natura

Zi de zi, natura este suficient de generoasa pentru a ne oferi servicii, fie ca este vorba de solul necesar constructiilor sau culturilor, fie de apa, alimente, paduri, toate acesta contribuind enorm la bunastarea fiecarui individ.

Din cauza lumii agitate in care traim, de multe ori se intampla sa uitam ca natura trebuie ingrijita, altfel aceste daruri ale ei se vor termina. Daca nu iti poti imagina cam ce inseamna ceea ce primesti direct sau indirect de la natura, trebuie sa stii ca serviciile de mediu se impart in patru categorii, conform WWF:

- serviciile de suport: creeaza conditiile necesare pentru furnizarea altor servicii de mediu. Cele mai clare exemple sunt reprezentate de fotosinteza si formarea solului;

- servicii de furnizare: toate produsele sunt furnizate de catre ecosisteme, asa cum sunt alimentele, fibrele, combustibilii, ierburile si plantele medicinale, resursele genetice, apa potabila. O lume fara aceste servicii nu poate exista;

- serviciile de reglare: se refera la ca…