Treceți la conținutul principal

Tur de scrutin pentru agricultori

ARAD. Agricultorii, fermierii, silvicultorii și mulți alți membri ai asociațiilor piscicole, viticole etc intră în alegeri. Își aleg reprezentanții în viitoarea Cameră Agricolă a Județului.Sunt așteptați la urne peste 25.000 de persoane ce vor vota în secțiile de votare din comune. Care vor fi numele celor care se vor regăsi pe cele 9 buletine de vot se va afla după depunerea candidaturilor. Cert este că pentru cele 25 de locuri din Colegiul Camerei Agricole pot candida reprezentanți ai: asociaţiilor profesionale din domeniul agricol şi conexe, reprezentanţi propuși pe liste de către patronatele din domeniul agricol şi conexe; reprezentanți ai sindicatelor din domeniul agricol, ai cooperativelor agricole, ai composesoratelor, ai unităților de cercetare, reprezentanți ai fermierilor (până la 30 de ani și cei peste 30) și ai medicilor veterinari..Colegiul judeţean va alege după formare Biroul Permanent format din şapte membri dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi 4 membri.
Sunt așteptați candidații

Cei care doresc să condideze pentru unul din cele 25 de locuri sunt așteptați să-și depună candidatura. „Termenul limită de depunere a candidaturilor este 12 septembrie, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală ARAD, strada Cloşca, nr. 6A, municipiul Arad.

Până în acest moment organizarea alegerilor este în grafic și sperăm ca noi, cei din Comitetul de Iniţiativă Judeţean pentru formarea Camerei Agricole a judeţului Arad să reușim să punem pe picioare Camera Agricola a Județului Arad” a declarat președintele comitetului de inițiativă, Dorin Ciupuligă, reprezentant al Federaţiei Naţionale AGROSTAR.
Alegeri pe 7 octombrie

Duminică, 7 octombrie, între orele 8.00 -18.00 toți cei care desfăşoară activităţi cu profil agricol sau sunt silvicultori, piscicultori ori crescători de animale şi se regăsesc în baza de date a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a ocoalelor silvice private sau ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi sunt membri de drept al camerei agricole judeţene se pot prezenta la vot. Indiferent de domeniul în care activează, fiecare alegător va intra în cabină cu 9 buletine de vot, câte unul pentru fiecare categorie și va vota un singur candidat. Aleșii se vor decide după un singur tur de scrutin.
Precizări

Resursele financiare pentru organizarea acestor alegeri sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Secţiile de votare vor fi organizate de primării.

Alegerile sunt organizate de o Comisie electorală judeţeană, formată din 5 membri.


The original article may still be available at http://www.aradon.ro/tur-de-scrutin-pentru-agricultori/1166313

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …