Treceți la conținutul principal

Tur de scrutin pentru agricultori

ARAD. Agricultorii, fermierii, silvicultorii și mulți alți membri ai asociațiilor piscicole, viticole etc intră în alegeri. Își aleg reprezentanții în viitoarea Cameră Agricolă a Județului.Sunt așteptați la urne peste 25.000 de persoane ce vor vota în secțiile de votare din comune. Care vor fi numele celor care se vor regăsi pe cele 9 buletine de vot se va afla după depunerea candidaturilor. Cert este că pentru cele 25 de locuri din Colegiul Camerei Agricole pot candida reprezentanți ai: asociaţiilor profesionale din domeniul agricol şi conexe, reprezentanţi propuși pe liste de către patronatele din domeniul agricol şi conexe; reprezentanți ai sindicatelor din domeniul agricol, ai cooperativelor agricole, ai composesoratelor, ai unităților de cercetare, reprezentanți ai fermierilor (până la 30 de ani și cei peste 30) și ai medicilor veterinari..Colegiul judeţean va alege după formare Biroul Permanent format din şapte membri dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi 4 membri.
Sunt așteptați candidații

Cei care doresc să condideze pentru unul din cele 25 de locuri sunt așteptați să-și depună candidatura. „Termenul limită de depunere a candidaturilor este 12 septembrie, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală ARAD, strada Cloşca, nr. 6A, municipiul Arad.

Până în acest moment organizarea alegerilor este în grafic și sperăm ca noi, cei din Comitetul de Iniţiativă Judeţean pentru formarea Camerei Agricole a judeţului Arad să reușim să punem pe picioare Camera Agricola a Județului Arad” a declarat președintele comitetului de inițiativă, Dorin Ciupuligă, reprezentant al Federaţiei Naţionale AGROSTAR.
Alegeri pe 7 octombrie

Duminică, 7 octombrie, între orele 8.00 -18.00 toți cei care desfăşoară activităţi cu profil agricol sau sunt silvicultori, piscicultori ori crescători de animale şi se regăsesc în baza de date a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a ocoalelor silvice private sau ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi sunt membri de drept al camerei agricole judeţene se pot prezenta la vot. Indiferent de domeniul în care activează, fiecare alegător va intra în cabină cu 9 buletine de vot, câte unul pentru fiecare categorie și va vota un singur candidat. Aleșii se vor decide după un singur tur de scrutin.
Precizări

Resursele financiare pentru organizarea acestor alegeri sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Secţiile de votare vor fi organizate de primării.

Alegerile sunt organizate de o Comisie electorală judeţeană, formată din 5 membri.


The original article may still be available at http://www.aradon.ro/tur-de-scrutin-pentru-agricultori/1166313

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …