Treceți la conținutul principal

Şoferul de la Prefectura Cluj numit director la agricultură

Omul potrivit la locul potrivit, pare să fie un proverb care nu mai are corespondent în realitatea românească. Şoferul de la Agricultură, sportivul de la Drumuri şi falimentarul de la Apele Române. Sunt doar câteva dintre nominalizările politice pentru deconcentratele clujene

Fostul şofer al Prefecturii Cluj a fost numit, recent, în funcţia de director al Direcţiei Agricole Cluj. Marius Popu nu a lucrat o zi în domeniul agriculturii dar cu toate acestea a fost numit, din partea Partidului Conservator, ca director al Direcţiei Agricole Cluj.
Proaspătul director recunoaşte că nu are experienţă în domeniul agriculturii dar crede că Facultatea de Mecanică pe care a absolvit-o îl va ajuta în noua funcţie, în care a fost numit pe criterii politice. „Nu am lucrat în domeniul agricol. La Direcţia Agricolă sunt detaşat temporar de la Prefectura Cluj, unde am fost consilier”, spune Popu.


Activitatea lui Popu la Prefectura Cluj, susţine fostul prefect de Cluj, este descrisă plastic de fostul prefect, Florin Stamatian. „Era omul bun la toate. Dacă trebuia dus cineva cu maşina, el era cel care conducea maşina. Eu l-am găsit la Prefectură, era angajat acolo. Noi nu aveam şoferi iar cei care prestau aceste activităţi erau încadraţi pe alte funcţii”, a spus fostul prefect de Cluj, Florin Stamatian.

„Sportivul” de la Drumurile Naţionale

Un alt politician care a fost propus pentru funcţia de director comercial la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, fără a avea un strop de experienţă, este Dorel Valentin Pojar. Acesta a ocupat funcţia director adjunct la Direcţia Judeţeană de Sport, după care şi-a încercat norocul în mediul privat, fără prea mare succes.

Ca activitate politică, Pojar şi-a încercat norocul în alegerile locale, el candidând, din partea PSD, pentru funcţia de primar al comunei Jucu, căreia i se spunea „comuna Nokia”. Pojar a pierdut alegerile.

Şi-a falimentat propriile afaceri dar a fost numit director la stat

Dan Canta este noul director al Direcţiei Regionale de Apă Cluj, „Someş Tisa”. Nominalizarea lui Canta este privită cu suspiciune chiar de către colegii lui de partid. Până la numirea în funcţia, Canta a mai ocupat funcţii publice. Între 2001 şi 2004, Canta a fost subprefect de Cluj, după care şi-a dezvoltat pe cont propriu, o firmă de construcţii, Protectim SRL. În prezent, firma lui Canta se află în faliment.

Transelectrica va fi condusă de o „absentă”

Nici Transelectrica Cluj nu va avea un profesionist în funcţia de director. PSD Cluj a numit-o pe Claudia Anastase, vicepreşedinte al partidului, pentru a ocupa funcţia de director la Transelectrica Cluj. Numele Claudiei Anastase figurează într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, legat de o anchetă la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 6 Satu Mare, unde Anastase ocupa până în 2011, în plină guvernare PD-L, funcţii de conducere.

Inspectorii de la Corpul de Control susţin că Anastase, care era încadrată ca şef al Serviciului Autorizare Plăţi, a fost plătită degeaba, neavând nicio activitate. „Analizând situaţia pe experţi privind evaluarea proiectelor depuse în sesiunea 2010-2011, ..., nu s-a putut constat o activitate specifică, desfăşurată de doamna Claudia Gina Anastase nici în cadrul Serviciului Evaluare Contracte, deşi prin nota de relaţii susţine că a instrumentat o parte considerabilă de dosare în SEC şi nesoluţionate de luni de zile”.

Ce spunea Ponta în aprilie și care este realitatea în septembrie

Pe 30 aprilie 2012, la Braşov, Victor Ponta declara că îşi doreşte în instituţiile din teritoriu oameni profesionişti. „Nu se schimbă numirile politice pe care le-am criticat pe bună dreptate ale Guvernului PDL cu numirile politice în deconcentrate ale Guvernului USL. Ceea ce ne dorim – este ca în structurile deconcentrate să existe cu adevărat profesionalism şi competenţă iar numirile politice sunt cele de miniştri şi secretari de stat”.


The original article may still be available at http://www.evz.ro/detalii/stiri/oferul-de-la-Prefectura-Cluj-numit-n-director-la-agricultur-1002285.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …