Treceți la conținutul principal

Guvernul ia masuri pentru combaterea efectelor incendiilor de padure

Ajutoare financiare pentru persoanele si companiile afectate de incendiile care in aceasta vara au distrus peste 180.000 de hectare de teren, ajutoare pentru inchirierea, repararea si reconstructia locuintelor distruse de focuri, scutiri de impozite pentru cladirile afectate si subventii de pana la 50% pentru repararea cladirilor publice se numara printre masurile anuntate vineri de executivul spaniol, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit spuselor vicepremierului spaniol Soraya Sáenz de Santamaría, autoritatile locale din zonele afectate pot recurge la colaborarea somerilor, care pot fi astfel chemati sa participe la reconstructia si curatarea regiunilor distruse de incendiile de padure.

Ministrul spaniol al agriculturii, Miguel Arias Canete, recunostea anterior ca 2012 a fost cel mai dur in ceea ce priveste incendiile de padure, intrucat au fost arse aproximativ 181.000 de hectare de teren. In peste 1.200 din cazuri, autoritatile au demonstrat ca incendiile au fost provocate de neglijenta oamenilor, si drept urmare au fost arestate sau puse sub acuzare peste 370 de persoane. Pe fondul datelor care arata ca, dintre sutele de incendii favorizate de temperaturile ridicate si canicula, numai 5% au izbucnit din cauze naturale, ministrul anunta la inceputul acestei saptamani ca guvernul studiaza reformarea Codului Penal, astfel incat sa permita modificarea definirii tipurilor de delicte penale si sa inaspreasca pedepsele in astfel de cazuri.


The original article may still be available at http://www.ecomagazin.ro/guvernul-ia-masuri-pentru-combaterea-efectelor-incendiilor-de-padure/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …