Treceți la conținutul principal

Depunerea candidaturilor pentru - Colegiul Judeţean al Camerei Agricole

Direcţia pentru Agricultură (DA) Bihor informează că, în vederea alegerii Colegiului Judeţean al Camerei Agricole, la sediul Direcţiei din str. Dimitrie Cantemir nr. 24-26, et. I, cam. 9, are loc, până miercuri, 12 septembrie, ora 16.00, depunerea candidaturilor în vederea alegerii prin vot (pentru alegerile din 7 octombrie) a membrilor în acest colegiu.

Astfel, potrivit prevederilor art. 10, alin (1) din Legea 283/2010, alegerea membrilor colegiului judeţean al camerei agricole se face prin vot, într-un singur tur de scrutin, pe listele colegiului camerei agricole judeţene propuse de către: a) asociaţii profesionale reprezentative din domeniul agricol şi conexe, constituite şi înregistrate la nivel judeţean, în conformitate cu prevederile legale, şi grupuri de producători recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; b) patronate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; c) sindicate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; d) cooperative agricole, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; e) ocoalele silvice private ale proprietarilor de păduri şi ale composesoratelor; f) colegiul medicilor veterinari; g) instituţii de învăţământ şi/sau cercetare agricolă; h) fermieri înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minimum 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare dintre aceştia; i) fermieri tineri cu vârsta până la 30 de ani înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minimum 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare dintre aceştia. Dosarul de candidatura trebuie să conţină: pentru pct. a-g - o înştiinţare înregistrată şi datată, întocmită de conducerea entităţii care îşi nominalizează membrul/membrii, semnată şi ştampilată de către conducere, cu antet, adresă, cod fiscal, nr. înregistrare Registrul Comertului (APIA), nominalizarea candidatului, nume prenume; datele de contact ale candidatului, datele de identificare ale candidatului propus, copie CI/BI ale candidatului. De asemenea, pentru pct. h-i - fermierii înscrişi în listele electorale vor depune o cerere de candidatură însoţită de dovada înscrierii în listele electorale (adeverinţa APIA), lista de susţinători de minim 25 de alegători înscrişi pe listele electorale, pentru fiecare fermier, precum şi declaraţia privind realitatea datelor din lista de susţinători, aşa cum sunt ele prevăzute în anexa 3 din Legea 283/2010 privind Camerele pentru agricultură, industria alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, republicată.


The original article may still be available at http://www.crisana.ro/stiri/economie-16/depunerea-candidaturilor-pentru-colegiul-judetean-al-camerei-agricole-128283.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Produse traditionale din carne Salconserv, Medias, judetul Sibiu

Fabrica de preparate din carne si conserve Salconserv SA Medias produce produse traditionale din carne de porc, vita si pui dupa retete originale de acum mai bine de o suta de ani.

Intr-o fabrica noua finalizata cu investitii de 6,6 milioane euro se realizeaza o productie zilnica de 60 de tone de preparate din carne si 30 de tone de conserve.

Prepararea si mentinerea carnii se ridica la cele mai inalte cerinte calitative, intregul proces fiind asigurat de sisteme automatizate moderne. Tehnologia avansata este conform cerintelor UE, productia fiind agreata si pentru export, ceea ce deosebeste Salconserv de jucatorii zonali ai pietei de profil.

Gama Salconserv cuprinde diverse sortimente de produse traditionale fara aditivi alimentari din carne de porc, vita si pui, produse dupa aceleasi retete folosite inca de la infiintarea fabricii, in 1895, mai sustine compania.


Date contact:

SC SALCONSERV SA

Medias, str. Carpati, nr.33, jud.Sibiu

Telefon: 0269 833 303

Fax: 0269 841 311

Mail:…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.