Treceți la conținutul principal

Depunerea candidaturilor pentru - Colegiul Judeţean al Camerei Agricole

Direcţia pentru Agricultură (DA) Bihor informează că, în vederea alegerii Colegiului Judeţean al Camerei Agricole, la sediul Direcţiei din str. Dimitrie Cantemir nr. 24-26, et. I, cam. 9, are loc, până miercuri, 12 septembrie, ora 16.00, depunerea candidaturilor în vederea alegerii prin vot (pentru alegerile din 7 octombrie) a membrilor în acest colegiu.

Astfel, potrivit prevederilor art. 10, alin (1) din Legea 283/2010, alegerea membrilor colegiului judeţean al camerei agricole se face prin vot, într-un singur tur de scrutin, pe listele colegiului camerei agricole judeţene propuse de către: a) asociaţii profesionale reprezentative din domeniul agricol şi conexe, constituite şi înregistrate la nivel judeţean, în conformitate cu prevederile legale, şi grupuri de producători recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; b) patronate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; c) sindicate din domeniul agricol şi conex, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; d) cooperative agricole, constituite în conformitate cu prevederile legale în vigoare; e) ocoalele silvice private ale proprietarilor de păduri şi ale composesoratelor; f) colegiul medicilor veterinari; g) instituţii de învăţământ şi/sau cercetare agricolă; h) fermieri înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minimum 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare dintre aceştia; i) fermieri tineri cu vârsta până la 30 de ani înscrişi în listele electorale, cu condiţia depunerii unei liste de susţinători de minimum 25 de alegători înscrişi în listele electorale, pentru fiecare dintre aceştia. Dosarul de candidatura trebuie să conţină: pentru pct. a-g - o înştiinţare înregistrată şi datată, întocmită de conducerea entităţii care îşi nominalizează membrul/membrii, semnată şi ştampilată de către conducere, cu antet, adresă, cod fiscal, nr. înregistrare Registrul Comertului (APIA), nominalizarea candidatului, nume prenume; datele de contact ale candidatului, datele de identificare ale candidatului propus, copie CI/BI ale candidatului. De asemenea, pentru pct. h-i - fermierii înscrişi în listele electorale vor depune o cerere de candidatură însoţită de dovada înscrierii în listele electorale (adeverinţa APIA), lista de susţinători de minim 25 de alegători înscrişi pe listele electorale, pentru fiecare fermier, precum şi declaraţia privind realitatea datelor din lista de susţinători, aşa cum sunt ele prevăzute în anexa 3 din Legea 283/2010 privind Camerele pentru agricultură, industria alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, republicată.


The original article may still be available at http://www.crisana.ro/stiri/economie-16/depunerea-candidaturilor-pentru-colegiul-judetean-al-camerei-agricole-128283.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.