Treceți la conținutul principal

Delegaţie a Agenţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Ungaria în vizită la APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit, în perioada 19-21 septembrie 2012, vizita unei delegaţii din partea Agenţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria, în cadrul Protocolului de cooperare dintre cele două instituţii.

Astfel, au avut loc întâlniri între specialiştii celor două grupuri de lucru constituite.

Subiectele abordate au vizat aspecte referitoare la controalele privind restituirile la export, competenţa la nivelul structurii administrative care gestionează cererile de plată, elementele concrete în baza cărora se determină rata de eroare, soluţii adoptate în situaţii atipice, respectiv schimburile comerciale cu ţări terţe, în domeniul produselor agricole.

De asemenea, au fost discutate programele de promovare a produselor agricole implementate în baza Regulamentului (CE) nr. 501/2008 al Comisiei, din 5 iunie 2008 (de stabilire a Normelor de aplicare a Reg. (CE) nr. 3/2008 al Consiliului privind acţiunile de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe) şi a Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei, din 27 iunie 2008 (de stabilire a Normelor de aplicare a Reg. (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce privește programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol), precum şi elementele care determină succesul acestora. Specialiştii APIA au prezentat experienţa şi progresele în derularea programelor de promovare.

Colaborarea dintre cele două instituţii a fost iniţiată în anul 2007 şi a luat forma unor instruiri tehnice şi schimburi de experienţă între experţii celor două instituţii, în toate domeniile de activitate ale celor două instituţii.

Informaţii suplimentare

Agenţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria este instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate măsurilor de piaţă, măsurilor de dezvoltare rurală şi măsurilor de sprijin pe suprafaţă, finanţate din FEGA şi FEADR.


The original article may still be available at http://www.ziuaconstanta.ro/comunicate-de-presa/agentia-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura-centrul-judetean-constanta-comunicate/comunicat-apia--luni-24-septembrie-2012.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.