Treceți la conținutul principal

Canicula face vinul bun

ARAD. A început culesul strugurilor în Podgoria Aradului. Temperaturile ridicate au grăbit puțin culesul care a început cu 3 săptămâni mai repede decât de obicei și fac vinul mult mai bun. Viticultorii spun că în acest an, cantitatea de struguri e mai mică, însă calitatea e mai bună decât anul trecut, aşa că şi vinul va fi foarte bun.


Munca e în toi

În cea mai mare plantaţie de viţă de vie (WINE PRINCESS) din Podgoria Aradului oamenii au de cules struguri de pe o suprafață de 75 de ha. Specialiştii spun că în acest an strugurii sunt de calitate mai bună, aşa că şi vinul va fi foarte gustos.

Din vie, strugurii ajung într-o fabrică ultra modernă de vinificaţie și apoi ajung atât în România, cât şi în multe țări ale Uniunii Europene, printre care Germania, Franța, Anglia, Ungaria ori Belgia. Cele mai utilizate soiuri pentru vinuri albe sunt: Fetească Regală, Muscat Ottonel, Riesling, Sauvignon iar pentru vinurile roşii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cadarcă Neagră, Burgund mare.
Bani pentru vie

Podgoria Aradului are 3000 ha de viţă de vie, din care, prin prin programul de restructurare – reconversie a plantaţiilor viticole, au fost replantate, cu viţă de vie cu soiuri pentru struguri de vin, 1.832 ha. Pentru reconversia celor 1.832 ha, suma totală care se va achita beneficiarilor este de peste 25.500.000 euro, judeţul Arad fiind din acest punct de vedere printre primele 3 judeţe din România care au realizat această suprafaţă şi au atras această sumă din fonduri UE.


The original article may still be available at http://www.aradon.ro/canicula-face-vinul-bun/1166317

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …