Treceți la conținutul principal

10 hectare de padure ard de cateva zile in Mures. Un elicopter va incerca astazi sa stinga focul

Un elicopter de interventie al M.A.I se va intoarce sambata in muntii Gurghiului, judetul Mures, unde 10 hectare de padure ard de cateva zile.

Pana acum, pompierii au reusit sa localizeze focarul, dar interventia e dificila din doua puncte de vedere: flacarile sunt uriase, pentru ca au cuprins cu totul brazi falnici, si urca spre 2 mii de metri altitudine, unde pompierii nu pot ajunge cu autospecialele.

Zeci de pompieri ajutati de voluntari au incarcat sute de saci cu apa, care au fost preluati apoi de elicopterul M.A.I. Au stropit cu apa in jurul locului in care arde, astfel incat focul sa nu se mai extinda. Misiunea de sambata va fi de stingere a incendiului.

Au fost mobilizati zeci de pompieri din judetele Mures, Suceava si Harghita, dar fara ajutorul voluntarilor nu s-ar fi descurcat.
Deocamdata nu se cunosc cauzele incendiului, dar reprezentantii ISU banuiesc ca este vorba de vreun turist care a facut focul in padure sau un culegator de fructe de sezon. Din pacate, este putin probabil ca acea persoana inconstienta sa fie gasita si pedepsita.


The original article may still be available at http://www.ecomagazin.ro/10-hectare-de-padure-ard-de-cateva-zile-in-mures-un-elicopter-va-incerca-astazi-sa-stinga-focul/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.