Treceți la conținutul principal

Subvenţii pentru plantele energetice

Senatorii au aprobat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează modalitatea de acordare a unor ajutoare financiare nerambursabile, în valoare de 100.000 euro, pentru producătorii de plante energetice care cultivă pe suprafeţe mai mari de două hectare.

Acestă propunere legislativă fusese amendată anterior de Comisia de buget-finanţe şi de Comisia de agricultură, astfel încât producătorii de plante energetice să beneficieze de un ajutor în valoare de 250.000 de euro, însă acest amendament nu mai este valabil în condiţiile adoptării tacite.

Fermierii trebuie să deţină cel puţin două hectare pe care realizează culturi de plante energetice
Iniţiativa are ca obiect crearea cadrului legal necesar acordării ajutoarelor financiare nerambursabile producătorilor agricoli care realizează culturi de plante energetice pe o suprafaţă agricolă mai mare de două hectare, în scopul stabilizării liniilor de produse alimentare prin trecerea la cultura plantelor nealimentare, al asigurării posibilităţii alternative pentru alegerea culturilor care se adaptează la condiţiile specifice locului de producţie.

În aceste condiţii, fermierii care au culturi de plante energetice pot cere aceste ajutoare financiare inclusiv pentru îngrijirea plantelor până la faza de producţie.

Propunerea de lege privind acordarea de stimulente pentru culturile de plante energetice a fost iniţiată de deputaţii deputaţi UDMR Antal István şi Kelemen Atilla Béla-Ladislau.
Legea are caracter ordinar, Senatul fiind prima Cameră sesizată în acest caz.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…