Treceți la conținutul principal

ECOAGRIS LA SARBATORILE IASULUI

Odata cu Sarbatorile Iasului, Targul national Ecoagris, care va avea loc in perioada 14-16 octombrie, in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi, imbraca haine noi. Aceasta editie speciala de Sarbatorile Iasului este structurata pe trei sectiuni ample:
I. Agricultura;
II. Produse ecologice, naturale, traditionale;
III. Apicultura.

Deschiderea oficiala a expozitiei cu vanzare va avea loc vineri, 14 octombrie a.c., incepand cu ora 13.00, iar programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10.00-18.00, intrarea fiind libera. Pe parcursul acestei editii speciale de Sarbatorile Iasului sunt pregatite diferite surprize pentru vizitatori si expozanti. Una dintre ele este sambata, 15 octombrie, incepand cu ora 13.00, cand va avea loc un deosebit spectacol de muzica usoara si teatru.

Publicul larg va putea gasi la Ecoagris diferite produse de o inalta calitate:

I. Apicultura

miere si produse apicole
laptisor de matca
tratamente eco pentru albine
aparate de uscare plante / polen etc.

II. Agricultura

inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori, amelioratori, fertilizatori avand caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (igienizarea foselor septice, tratarea gunoiului organic, a terenurilor infestate cu petrol sau substante radioactive), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne)

pomi fructiferi, flori, plante, arbori si arbusti decorativi, seminte plante, gazon, bulbi

articole gospodaresti, masini si unelte pentru gradinarit

III. Produse ecologice, naturale si traditionale

alimente naturale, bio si traditionale (preparate traditionale si ecologice din carne, produse din peste, branzeturi, oua ecologice, produse de panificatie, prajituri de casa, paste ecologice, ulei ecologic etc.)
dulceturi, ceaiuri, siropuri si produse dietetice
palinca, vin natural sau ecologic
tincturi si extracte din plante, plante medicinale, vitamine, suplimente nutritive naturale
cosmetice, produse de ingrijire personala, echipamente si aparatura pentru ingrijire corporala, wellness
detergenti si solutii bio pentru casa
servicii ecologice

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…