Treceți la conținutul principal

Ziua Nationala a Fructelor – 18 iunie

Evenimentul culminant dedicat de Granini in cinstea Zilei Nationale a Fructelor are loc pe 18 si 19 iunie in parcul Herestrau. Petrecerea fructelor din Bucuresti este ultima din seria evenimentelor organizate in Timisoara, Iasi si Brasov unde zeci de mii de oamenii s-au adunat pentru a celebra fructele ce le coloreaza viata zi de zi.

Granini in parteneriat cu Primaria Bucuresti asteapta toti bucurestenii in Parcul Herestrau, la sfarsitul acestei saptamani pentru doua zile pline de culoare si energie in compania celor mai iubite fructe – mere, portocale, struguri, coacaze si multe altele.

Ziua Nationala a Fructelor a fost sarbatorita in mediul online printr-o competitie care a inclus patru bloggeri cunoscuti care si-au sustinut fructul favorit. Astfel, grapefruitul, promovat de Cabral, a fost desemnat fructul preferat al blogosferei, adunand peste 3.400 de la voturi de la cititorii blogurilor. Celelate fructe incluse in concurs au fost marul, sustinut de Adrian Hadean, strugurii preferati de Simona Tache si portocala, promovata de Adrian Ciubotaru. 20 dintre cititorii lui Cabral care au votat fructul preferat vor fi invitati speciali la petrecerea Zilei Nationale a Fructelor, de pe 18 iunie.

“La randul meu, ca doctor, cunosc foarte bine beneficiile consumului regulat de fructe si am fost incantat de actiunea propusa de compania dvs., pentru ca toata lumea sa ajunga sa aprecieze obiceiul acesta sanatos. Cu mic, cu mare, ii invit pe toti bucurestenii pe 18-19 iunie in Parcul Herestrau, sa spunem impreuna La multi ani! fructelor” a declarat Sorin Oprescu, Primarul Municipiului Bucuresti.

Activitatile pe care Granini le-a pregatit pentru iubitorii de fructe se intampla sambata si duminica de la 10 dimineata, pana seara la ora 22. Pe langa sarbatoarea fructelor, cei prezenti in parcul Herestrau se vor putea bucura si de spectacolele celor de la Teatrul Masca.

“Timp de patru saptamani Carava Granini a serbat in toata tara beneficiile fructelor si a consumului de sucuri naturale din fructe. Sarbatoarea din Bucuresti incheie seria evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Fructelor. Toata lumea este invitata si Granini va asteapta cu patru zone de activitati in care am pregatit o multime de surprize si concursuri. Anul acesta a fost o premiera, dar vrem ca aceasta sarbatoare sa devina o traditie pentru toti cei care indragesc fructele”, a declarat Elena Maracine, Category Manager Soft Drinks & Water in cadrul companiei URBB.

Granini a pregatit patru zone de activitati, potrivite pentru toate varstele. In zona de relaxare am pregatit cocktailuri multicolore si cele mai delicioase salate de fructe, iar din zona targ vizitatorii pot cumpara fructe proaspete si sucurile Granini. Celor mici le-am pregatit zona pentru copii unde mascotele noastre fructele ii asteapta cu diverse activitati, jocuri pe Wii si face-painting.

O alta atractie a evenimentelor va fi cu siguranta zona de concerte unde energia fructelor explodeaza sambata seara incepand cu ora 18:00 impreuna cu Smiley, Keo, Connect-R si DJ Sava. Duminica de la ora 20:00 distractia este asigurata de Andreea Balan, DJ Sava si Directia 5.

Toti cei care vor participa la actiunile Granini vor putea semna Petitia Fructelor pentru sansa ca ziua de 18 iunie sa devina in mod oficial ziua dedicata fructelor si sa fie un prilej de sarbatoare in fiecare an.

Pe www.ziuanationalaafructelor.ro se gasesc toate detaliile despre evenimentul din Bucuresti, precum si poze de la sarbatorile din celelalte trei orase: Timisoara, Iasi si Brasov.

Granini este un produs de inalta calitate, 100% natural, apreciat in peste 74 de tari pentru atributele sale: fara coloranti, fara conservanti, fara fructe si legume modificate genetic. Produsele Granini pastreaza gustul autentic si natural al fructelor si brandul este in mod continuu interesat de evolutia preferintelor consumatorilor pentru a oferi energie si stare de bine prin calitatea produselor.

>>> Ziua Nationala a Fructelor – 18 iunie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…