Treceți la conținutul principal

Vedetele gătesc pentru bucureşteni, la o nouă ediţie a Târgului de la ASAS

Cream (Claudia Pavel) şi Cristi de la formaţia Haiducii vor găti pentru bucureşteni, sâmbătă şi duminică, la atelierul 'Click! Pofta Bună! 'la o nouă ediţie a Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Organizatorii de la Media Link Business au pregătit, pentru sâmbată, concursul 'Sandwich-uri haioase', iar duminică bucureştenii, indiferent de vârstă, pot participa la competiţia 'Ouă umplute haioase'. Revista ,,Click Pofta bună!' va oferi ca premii DVD-uri cu filme tuturor celor care vor asista la demonstraţiile culinare. Echipa revistei va pregăti sâmbătă dimineaţă fasole bătută, dar şi icre de fasole, iar duminică, vor face o prăjitură de post.

Între timp, producătorii maramureşeni de la firma Lapuşel vor pregăti o tocăniţă de pui ca în Ardeal, după o reţetă proprie, iar băcăuanii din Palanca pregătesc o ciorbă de fasole verde şi cartofi noi, acrită cu zer, dreasă cu smântână şi ouă, o reţetă din Chimes.

Maramureşencele îi invită pe bucureşteni la foi cu bulion umplute cu măr şi prăjitura 'negresă' cu dulceaţă nouă din cireşe şi căpşuni făcute din fructe din gospodăria proprie a Rodicăi Ţiplea, din Ocna Şugatag. Familia Vasile din satul Scărişoara, Olt, revine cu legume de sezon roşii, vinete, varză, ardei gras, ardei iute şi salată, verdeţuri pentru supe şi ciorbe, cireşe şi primele caise româneşti. Producătorii din Izbiceni revin cu roşii, iar vrâncenii din Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea, aduc cireşe de mai şi căpşune. Gălăţenii îşi vor răsfăţa clienţii cu plăcintă ţărănească din curcan pregătită de Dru Agro. Nu vor lipsi seminţele de floarea soarelui, dovleac, migdale, alune de pădure, fisticul sau fructe confiate - caise şi merişor.

Producătorii gălăţeni de la SC Dru Agro SRL, aduc cârnaţi ciobăneşti şi vânătoreşti afumaţi, costiţă şi slăninuţă ţărănească afumată tradiţional, pastramă ţărănească de porc, pastramă ciobănească de oaie, cotlet haiducesc, tobă de casă.

Din comuna Şimleul Silvaniei, producătorii de la Siciliana vin cu o gamă diversificată de mezeluri tradiţionale, iar maramureşenii de la ,,Toto', vor oferi cârnaţi de casă, jambon afumat, coaste afumate, pate de casă, pâine de casă, pâine de mălai şi pogăcele cu jumări.

Din judeţul Hunedoara, producătorii revin cu sucul de măr cu pulpă, despre care spun că este de patru ori mai sănătos comparativ cu cel limpede.

De asemenea, organizatorii pun la dispoziţie un spaţiu frumos amenajat unde copiii sunt invitaţi să deseneze 'cum văd ei târgul', iar cei mari vor fi invitaţi la lecţii pe teme apicole, pomicultură şi creşterea animalelor. Nu vor lipsi meşterii populari de la care bucureştenii pot alege o ie tradiţională pentru zile călduroase de vară.

>>> Vedetele gătesc pentru bucureşteni, la o nouă ediţie a Târgului de la ASAS - REVISTA FERMIERULUI

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…