Treceți la conținutul principal

“Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

“Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua oara, la sfarsitul acestei saptamani, in parcul D. Ghica, cu produse traditionale romanesti, bunatati preparate dupa retete din gospodariile taranesti din diferite zone din tara.

Ca si la editia anterioara, cosurile vor fi incarcate cu multe bunatati: branzeturi de la Bran si Fundata, preparate din carne de oaie, vita si porc de la Lapusel si Talmacel, cozonaci, prajituri si placinte maramuresene si botosanene, premiatul magiun de Topoloveni, suc natural de mere, vin, palinca si miere de Cozla si Baicoi, vestita turta dulce din Bascov, paine secuisca, ceaiuri si tincturi din Apuseni.

Lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservantilor si membranelor naturale la prepararea bunatatilor aduse la targ fac ca produsele sa ramana naturale, sanatoase si aspectuase, gurmanzilor fiindu-le cu siguranta greu sa reziste in fata lor.

Toate acestea nu ar fi fost posibil de adus in orasul de la poalele Bucegilor fara parteneriatul cu Primaria Orasului Sinaia si mai ales fara sprijinul Domnului Primar Vlad Oprea: „Asa cum spuneam la prima editie, care s-a bucurat de succes in randul sinaienilor si al turistilor, imi doresc ca „Targul cu bunatati” sa devina o traditie in orasul nostru. Ne-am propus sa organizam periodic la Sinaia acest gen de targuri care sunt frecvente in mai multe tari din Europa. Pe langa incurajarea unui stil de viata sanatos consumand produse naturale, aceste evenimente sunt un bun prilej de promovare a produselor romanesti.”

„Targul cu Bunatati” va mai poposi in Sinaia si in lunile viitoare, dupa ce va trece din nou prin Campina, Ploiesti si alte cateva orase din sudul tarii.

>>> “Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …