Treceți la conținutul principal

Suceava: crescătorii de ovine şi caprine au ignorat cererile pentru subvenţii

Deşi termenul limită pentru depunerea cererilor pentru subvenţii pentru anul 2011 este aproape la final, crescătorii de ovine şi caprine din judeţul Suceava au depus un număr foarte mic.

Conform evidenţelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, dacă anul trecut în judeţ s-au înregistrat 1.100 de cereri, în acest an, până ieri, au fost depuse doar 584 de solicitări. Asta în condiţiile în care numărul de potenţiali beneficiari estimat pentru 2011 este aproximativ egal cu cel din 2010.

Pentru fermierii care au întârziat cu depunerea cererilor, angajaţii APIA au decis să îşi prelungească programul de lucru şi să primescă cereri şi în ziua de Rusalii.

„Cum numărul de cereri primite este mic, iar termenul limită, 15 iunie, se apropie, am hotărât ca în ziua de sâmbătă, 11 iunie, şi luni, de Rusalii, să se lucreze la Centrul Judeţean Suceava al APIA şi la centrele locale după programul normal de lucru.
Facem un apel la crescătorii din judeţ care doresc să depună cererea de subvenţie, să se prezinte din timp, pentru a evita aglomeraţia din ultimele zile”, a declarat Angela Coroleuca, directorul APIA Suceava, scrie monitoruldesuceava.ro.

Conform actualelor prevederi legale, pentru a beneficia de prima pe cap de animal, solicitanţii trebuie să depună cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite. Prima pe cap de animal se acordă crescătorilor care deţin minimum 50 de femele ovine sau 25 de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie 2011.
De asemenea, animalele trebuie să fie înscrise în Registrul naţional al exploataţiei, iar efectivul trebuie menţinut cel puţin până la data de 31 august 2011.

>>> Suceava: crescătorii de ovine şi caprine au ignorat cererile pentru subvenţii | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …