Treceți la conținutul principal

Sprijin european pentru taranii vranceni

Peste 400 de tarani vranceni vor obtine cate 1.500 euro anual de la Uniunea Europeana, fonduri alocate pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta. Proiectele depuse de taranii vranceni au fost depuse in sesiunea octombrie-noiembrie 2010. Cel mai mare numar de proiecte, 152, a fost realizat de specialistii Camerei Agricole Vrancea.

Toate proiectele pentru masura 141 elaborate si depuse de specialistii Camerei Agricole in sesiunea octombrie-noiembrie 2010 au fost declarate eligibile si urmeaza sa primeasca finantare. Lista beneficiarilor a fost deja publicata pe site-ul Ministerului Agriculturii. Directorul Camerei, Gabriel Necula, a declarat ca specialistii lucreaza in prezent la dosarele pe masura 141 ce trebuie depuse in sesiunea din aceasta luna.
"Camera Agricola a dovedit, inca o data, ca este un reper pentru agricultorii vranceni. Asteptam fermierii sa apeleze la serviciile noastre pentru accesarea fondurilor europene, cu atat mai mult cu cat proiectele pentru masura 141 sunt realizate gratuit. Este o masura care vine in sprijinul fermierilor si pentru a elabora cat mai multe proiecte eligibile care sa-i ajute sa-si dezvolte activitatile agricole pe care le desfasoara. Le stam la dispozitie cu sfaturi, consultanta. Ii putem ajuta cu experienta noastra in realizarea proiectelor pentru fondurile acordate agriculturii", a afirmat directorul Gabriel Necula.

Proiecte gratuite la Camera Agricola

Fermierii care vor sa depuna proiecte pentru masura 141 trebuie sa duca actele necesare pentru intocmirea documentatiei la Camera Agricola Judeteana Vrancea. Termenul limita de depunere pentru aceasta sesiune de cereri de proiecte este 30 iunie 2011, ora 12.00. Consiliul Judetean Vrancea a aprobat anularea tarifului unic de 100 lei, perceput pentru realizarea de proiecte pe masura 141 "Sprijin pentru fermele de semi - subzistenta". Prin masura 141 fermierii vranceni pot obtine 1500 de euro anual de la Uniunea Europeana. Ulterior va demara si campania depunerii proiectelor pentru tinerii fermieri, masura 112 prin care tinerii agricultori pot primi pana la 25 de mii de euro. Pentru fiecare masura, agricultorii trebuie sa indeplineasca toate criteriile impuse de Uniunea Europeana

>>> Economia la zi - Sprijin european pentru taranii vranceni

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…