Treceți la conținutul principal

Sprijin european pentru ţăranii vrânceni

Peste 400 de ţărani vrânceni vor obţine câte 1.500 euro anual de la Uniunea Europeană, fonduri alocate pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă. Proiectele depuse de ţăranii vrânceni au fost depuse în sesiunea octombrie-noiembrie 2010. Cel mai mare număr de proiecte, 152, a fost realizat de specialiştii Camerei Agricole Vrancea.

Toate proiectele pentru măsura 141 elaborate şi depuse de specialiştii Camerei Agricole în sesiunea octombrie-noiembrie 2010 au fost declarate eligibile şi urmează să primească finanţare. Lista beneficiarilor a fost deja publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii. Directorul Camerei, Gabriel Necula, a declarat că specialiştii lucrează în prezent la dosarele pe măsura 141 ce trebuie depuse în sesiunea din această lună.
„Camera Agricolă a dovedit, încă o dată, că este un reper pentru agricultorii vrânceni. Aşteptăm fermierii să apeleze la serviciile noastre pentru accesarea fondurilor europene, cu atât mai mult cu cât proiectele pentru măsura 141 sunt realizate gratuit. Este o măsură care vine în sprijinul fermierilor şi pentru a elabora cât mai multe proiecte eligibile care să-i ajute să-şi dezvolte activităţile agricole pe care le desfăşoară. Le stăm la dispoziţie cu sfaturi, consultanţă. Îi putem ajuta cu experienţa noastră în realizarea proiectelor pentru fondurile acordate agriculturii“, a afirmat directorul Gabriel Necula.

Proiecte gratuite la Camera Agricolă

Fermierii care vor să depună proiecte pentru măsura 141 trebuie să ducă actele necesare pentru întocmirea documentaţiei la Camera Agricolă Judeţeană Vrancea. Termenul limită de depunere pentru această sesiune de cereri de proiecte este 30 iunie 2011, ora 12.00. Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat anularea tarifului unic de 100 lei, perceput pentru realizarea de proiecte pe măsura 141 „Sprijin pentru fermele de semi – subzistenţă“. Prin măsura 141 fermierii vrânceni pot obţine 1500 de euro anual de la Uniunea Europeană. Ulterior va demara şi campania depunerii proiectelor pentru tinerii fermieri, măsura 112 prin care tinerii agricultori pot primi până la 25 de mii de euro. Pentru fiecare măsură, agricultorii trebuie să îndeplinească toate criteriile impuse de Uniunea Europeană.

>>> Sprijin european pentru ţăranii vrânceni

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…