Treceți la conținutul principal

Sanctiuni in valoare de 9.000 de lei in urma taierilor ilegale de copaci in judetul Suceava

Sute de copaci taiati ilegal au fost descoperiti, in ultimele zile, in urma controalelor politiei pe linia prevenirii transportului, prelucrarii si comercializarii ilegale a materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, controalele au avut loc in perioada 31 mai -6 iunie a.c., si au fost efectuate impreuna cu specialisti din cadrul Directiei Silvice si al Inspectoratului de Regim Silvic si Vanatoare Suceava.

La o padure proprietate privata de pe raza Ocolului Silvic Brodina, s-a constatat faptul ca persoane necunoscute au taiat fara drept nu mai putin de 172 de arbori, esenta rasinoase, in valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Tot la Brodina, politistii au gasit alti 17 arbori taiati ilegal de pe o suprafata de padure particulara.

Politistii au reusit sa-l identifice si pe un individ din Moldova Sulita, Vasile M., care a taiat fara drept 26 de arbori esenta rasinoase dintr-o padure particulara de pe raza Ocolului Silvic Breaza.

In urma controalelor de zilele trecute, oamenii legii au depistat pe raza orasului Vicovu de Sus un autocamion incarcat cu lemn lucru rasinoase, pentru care soferul, un anume Petru J., din comuna Putna, nu a putut prezenta documente. Soferul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar intreaga cantitate de material lemnos, in valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, in urma controalelor au fost aplicate sanctiuni in valoare de 9.000 de lei.

>>> Sanctiuni in valoare de 9.000 de lei in urma taierilor ilegale de copaci in judetul Suceava

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…