Treceți la conținutul principal

Record de producţie în Brazilia la cereale şi oleaginoase

Brazilia estimează pentru sezonul 2010/2011 o producţie la culturile de cereale şi oleaginoase de 161,5 milioane tone, în creştere cu 8,2% (12,3 milioane tone), faţă de anul agricol precedent.

Suprafaţa cultivată a crescut cu 3,8 la sută totalizând acum 49,1 milioane hectare, după ce în sezonul 2009/2010 era de 47,4 milioane hectare. Diferenţa a fost acoperită în special de culturi de bumbac, fasole, soia şi orez, pe lângă condiţiile meteorologice bune care au contribuit la pregătirea solului.

Recolta de soia din acest sezon este evaluată la 74,99 milioane tone, ceea ce reprezintă un plus de 9,2% faţă de producţia înregistrată în urmă cu un an, când au fost recoltate 68,69 milioane tone. În Matto Grosso, statul cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu soia (6,4 milioane de hectare) a fost raportat un randament mediu al producţiei de 3.190 kilograme la hectar.

La începutul lui 2011, în silozurile din Brazilia erau depozitate 22,9 milioane tone de cereale, cu 3,5% mai mult decât în urmă cu un an. Reţeaua de depozitare cuprinde peste 9.000 de locaţii, cu o capacitate totală de 78,8 milioane metri cubi. Silozurile bine structurate, aflate în special în partea de centru-vest (49%) şi în sud (37%), pot adăposti 55,6 milioane tone de cereale.

La sfârşitul acestui sezon, se estimează că vor fi depozitate în silozurile braziliene 7,9 milioane tone de porumb (în scădere cu 2,1%), 6 milioane tone de grâu (creştere de 15,6%), 4,2 milioane tone de soia (mai mult cu 113%), 2,55 milioane tone de orez decorticat (scădere de 24,3%) şi 1,1 milioane tone de boabe de cafea (creştere de 5,1%).

>>> Record de producţie în Brazilia la cereale şi oleaginoase | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …