Treceți la conținutul principal

Proprietarii de paduri si pasuni din Ardeal acuza clasa politica de coalizare cu structurile mafiote

“Noi consideram ca dumneavoastra, in functiile pe care le detineti, aveti obligatia legala si constitutionala sa luati masuri urgente pentru intrarea in legalitate intrucat primariile din sute de localitati au instrainat si continua sa instraineze (cu fiecare zi ce trece) proprietatile comunelor pe care le detin ilegal”.

Recent am fost vizitati la redactie de Gheorghe Cozmuta, vicepresedintele Asociatiei Proprietarilor de Paduri, Pasuni si Terenuri Agricole din Ardeal si presedinte al Filialei Maramures a acestei asociatii. El ne-a pus la dispozitie o scrisoare deschisa adresata< Institutiilor Centrale ale Statului Roman, Presedentiei, Guvernului, Parlamentului, Curtii Constitutionale, Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Procurorului General, Consiliului Superior al Magistraturii, parlamentari si comisari europeni, clasa politica, presei, comisarului Dacian Ciolos, Casa Regala si Cultele religioase. Spicuim din cuprinsul acestei scrisori.

Composesoratele au fost forme asociative
“Composesoratele comunale au reprezentat forme asociative de proprietate, specifice Transilvaniei venind din negura vremurilor “de cand in tara asta numai noi eram stapani”, cum spune poetul, unde toti locuitorii unei comunitati isi puteau pasuna animalele si procura lemnele de foc, constructie, obtinute in aceleasi conditii, ca si celelalte composesorate, prin mosteniri, cumparari directe, donatii, edicte, legi de improprietarire (Decret Lege 1099/1928)….

Din pacate reprezentantii nostri in institutiile statului, printr-o politica irationala si inexplicabila sapa de zor tocmai la temelia acestei baze.
Calitatea de membru al formelor asociative de proprietate (FAP) a pamantului pe care o aveau toti romanii in baza acestei legi rezolva problema unui trai decent asigurand nevoile elementare de alimente, lemne, bani. Aceste forme asociative au creat locuri de munca in mediul rural, au sustinut financiar centrele de cultura transilvanene si au constituit principalul liant al vietii sociale a romanilor….

Parlamentarii au actionat deliberat, constient impotriva proprietarilor
Este incredibil si revoltator in acelasi timp cum reprezentantii nostri promovati si prin votul populatiei rurale in functii importante in institutiile statului au actionat in mod constient si premeditat impotriva noastra, fara sa se gandeasca la consecintele grave ale acestor actiuni ilegale. Aceste actiuni au condus la dezmostenirea abuziva a milioane de romani… compromiterea si discreditarea deliberata a institutiilor de baza ale statului care au contribuit sau tolerat aceste abuzuri…
Parlamentul Romaniei a formulat art. 33 si 44 din Legea 18/1991 in mod constient si premeditat pentru a fi interpretabile avand ca scop final atribuirea (ilegala) a pasunilor comunale catre unitatile administrativ teritoriale (UAT). Astfel, in baza prevederilor acestor articole se intelege (gresit) faptul ca pasunile (islazurile) comunale se atribuie UAT, deoarece obiectivul Legilor Fondului Funciar este restituirea terenurilor in favoarea celor care au detinut aceste proprietati, asa cum prevad si cele doua articole (vor fi restituite).

Or UAT nu poate face (si nici nu a facut) dovada ca au detinut vreodata in proprietate pasunile comunale intrucat acestea au apartinut “comunelor” ca FAP. Cele doua articole se refera la terenurile agricole (pasuni, fanete, arabil) dobandite de UAT “comune” dupa formarea acestora in baza Legii nr. 50/1950, asa cum prevede Legea nr. 160/2010, lege emisa la initiativa asociatiei pentru a inlocui cele doua articole interpretabile.

Prin omisiune s-a ascuns existenta composesoratelor

A ascuns prin omisiune existenta composesoratelor de pasuni (in toate Legile Fondului Funciar) pentru a evita analizarea abuzurilor facute cu atribuirea pasunilor comunale.
A emis fara nicio baza juridica si logica Legea 400/2002, prin care padurile graniceresti(si in aceste legi s-a ascuns prin omisiune existenta pasunilor comunale graniceresti pentru motivele aratate, dar si pentru faptul ca autorii acestei mascarade legislative, cat si Deciziei 603/2008 a Curtii Constitutionale se gandeau la padurile graniceresti numai cum sa le taie!!!) se impart in cote egale intre FAP si UAT, in contradictie cu prevederile Legii 1/2000(dar pe care nu le anuleaza) care le atribuie FAP. Decizia 603 prin care Legea 400/2002 este declarata neconstitutionala este motivata gresit, in contradictie cu prevederile Legii nr. 1/2000, art.26.

Legea 400 si Decizia 603/2008 (care reprezinta o eroare judiciara inadmisibila) s-au emis pentru a justifica abuzurile prin care autoritatile locale (prefecturi, primarii, comisii de fond funciar) au atribuit ilegal aceste proprietati FAP.

Noi consideram ca dumneavoastra, in functiile pe care le detineti, aveti obligatia legala si constitutionala sa luati masuri urgente pentru intrarea in legalitate intrucat primariile din sute de localitati au instrainat si continua sa instraineze (cu fiecare zi ce trece) proprietatile comunelor pe care le detin ilegal”.

>>> Proprietarii de paduri si pasuni din Ardeal acuza clasa politica de coalizare cu structurile mafiote

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…