Treceți la conținutul principal

Producătorii români de mezeluri vând în Rusia şi Coreea de Sud

Rusia și Coreea de Sud vor deveni noi piețe de desfacere pentru mezelarii din România.

Compania Cris-Tim va intra anul acesta pe cele două piețe după ce a pătruns deja în alte 12 state europene. De asemenea şi patronul Kosarom, vrea să vândă în afara ţării jumătate din producţie.

Mai mult de 90% din mezelurile consumate în România sunt de producție autohtonă, dar pentru că piața locală este deja prea mică, puterea de cumpărare a scăzut și nu dă semne de redresare, producătorii români doresc să se extindă la export.

„În prezent, avem o cotă de export de 12%, dar intenţionăm să ne orientăm mai mult pe export deoarece consumul pe piaţa internă a scăzut foarte mult în acest an şi cred că se va menţine la fel în următorii doi, trei ani. Pentru sfârşitul anului estimăm o cotă de export de 20-25%, astfel încât în 2012 să ne apropiem de 30-40 de procente”, a precizat directorul general Cris-Tim, Radu Timiş, la un seminar legat de industria alimentară, scrie capital.ro.

La ora actuală, exporturile Cris-Tim sunt către 12 ţări, respectiv către 63 de clienţi. Producătorii români trebuie să apeleze la o nouă metodă de marketing pentru a face faţă pe piaţa externă, respectiv calitate superioară la produse şi preţuri mici.

„România are potențial și producem încă mai ieftin pentru că energia este mai ieftină, dar îngrijorătoare este puterea de cumpărare scăzută. Așa că dacă acum exportăm în opt țări, vrem ca în următorii doi - trei ani să mergem cu 40-50% din producția de preparate din carne spre export și comerț intracomunictar”, a declarat directorul general Kosarom, Neculai Apostol.
Piaţa mezelurilor din România este estimată la peste 1 miliard de euro anual, principalii jucători fiind CrisTim, Campofrio, Aldis şi Caroli.

>>> Producătorii români de mezeluri vând în Rusia şi Coreea de Sud | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …