Treceți la conținutul principal

Piaţă ţărănească la Tulcea

În acest weekend, de vineri până duminică, 17-19 iunie, producători din toate zonele ţării vor fi în Centrul Civic Tulcea, cu produse naturale, tradiţionale, fără conservanţi sau aditivi.

Tulcenii pot găsi în piaţă: diverse sortimente de produse din carne de porc, gâscă, pui, oaie sau vită, naturale, fără conservanţi, cu brânzeturi şi afumături, telemea de oaie, brânză de burduf, simplă şi cu diverse codimente (mărar, chimen, busuioc, pătrunjel), brânză de burduf în coajă de brad, pastramă, urdă dulce şi sărată, caşcaval afumat.

Producătorii vin din toate colţurile ţării: Bran Moeciu, Braşov, Botoşani, Argeş, Galaţi, Mărginimea Sibiului, Vama Buzăului, Constanţa şi Dâmboviţa; pentru a-şi expune spre degustare şi vânzare delicatesele.

Vor fi de găsit şi caşcavaluri fine olandeze, caşcavaluri cu pesto de tomate sau menta, cu nucă, cu usturoi, cu busuioc.

Desertul vine de la Maramureş, cu prăjituri de casă, din Harghita, cu Kurtos Kalacs, din Arad cu halviţa tradiţională din miere cu alune, ciocolată de casă, grilaş şi salam de biscuiţi sau din Piteşti cu covrigi, nuga, turtă dulce tradiţională, acadele şi susan, cozonaci de casă tradiţionali, dar şi dulceţuri şi siropuri din Suceava şi produsele apicole de la Cumpăna, cu miere de diverse sortimente, polen, propolis.

>>> Piaţă ţărănească la Tulcea | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…