Treceți la conținutul principal

Oltina - printre cele patru centre de voluntariat incluse în proiectul OVR

În comuna Oltina va funcţiona cel de-al patrulea centru pentru situaţii de urgenţă din ţară, sprijinit de reţeaua de dezvoltare rurală elveţiană Operation Villages Roumains (OVR) şi de asociaţia de prietenie ce a luat fiinţă între staţiunea elveţiană Nendaz şi oraşul clujean Gherla.

„Suntem onoraţi să ne numărăm printre cele patru centre de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din ţară incluse în proiectul derulat de către asociaţia Operation Villages Roumains. Am fost invitaţi să participăm la ceremonia de lansare a acestui proiect, la Gherla, în judeţul Cluj", ne-a declarat primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu. Edilul a precizat că cele patru centre pentru situaţii de urgenţă vor lua fiinţă la Gherla, Livezile - judeţul Bacău, Deda - judeţul Mureş şi Oltina. Primarul comunei Oltina a precizat că şi unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă are serviciu propriu de voluntariat pentru situaţii de urgenţă, constituit conform legii. Gheorghe Chirciu a precizat că serviciul de voluntariat al comunei Oltina este dotat cu autospecială de pompieri şi are un număr de 28 de voluntari, majoritatea angajaţi ai Primăriei Oltina. Voluntarii au participat la cursuri de instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

O sută de ani de relaţii diplomatice româno-elveţiene

„Prin acest proiect derulat de asociaţia elveţiană Villages Roumains în care am fost incluşi, alături de alte trei localităţi din ţară, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Oltina va beneficia de echipament şi utilaje necesare remizei", a precizat edilul. Primarul Gheorghe Chirciu ne-a declarat că Oltina a fost inclusă în acest proiect datorită relaţiilor de colaborare cu Clubul Rotary.

Ieri, la Casa de Cultură din Gherla, a avut loc ceremonia de lansare a proiectului, manifestare ce a marcat aniversarea a 100 de ani de relaţii diplomatice între România şi Elveţia. Astăzi, începând cu ora 12.00, în Parcul Central din Deda va avea loc inaugurarea centrului zonal pentru situaţii de urgenţă, ceremonie în cadrul căreia va fi donat un camion de intervenţie. Parteneriatul elveţiano-român este susţinut de către Ambasada Elveţiei. De precizat că la ceremoniile de la Gherla şi Deda participă, pe lângă reprezentanţii autorităţilor locale implicate în proiect, şi Francisc Giurgiu - preşedintele OVR România, Pascal Praz - preşedintele OVR Elveţia şi Cristophe Praz - preşedintele Asociaţiei de prietenie Nendaz-Gherla.

>>> Colaborare româno-elveţiană în domeniul situaţiilor de urgenţă: Oltina - printre cele patru centre de voluntariat incluse în proiectul OVR

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…