Treceți la conținutul principal

Numărul bovinelor şi păsărilor sacrificate a scăzut în aprilie

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut, în aprilie, faţă de luna precedentă, la bovine şi păsări, iar la porcine, ovine şi caprine au crescut, informează Institutul Naţional de Statistică.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut, în aprilie, cu 11,2 %, respectiv cu 6,4 %, faţă de martie. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 7,8 %. În luna aprilie 2011, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 11,4 % din totalul sacrificărilor de bovine.

La porcine, numărul total şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 16,7 %, respectiv cu 22,6 %. În luna aprilie 2011, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate reprezentau 70,6 % din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,6 %, respectiv cu 15,3 %.

La ovine şi caprine situaţia stă astfel: numărul şi greutatea lor în carcasă au crescut de 11,9 ori, respectiv de zece ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 3,6 % din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă, de 12,9 ori, respectiv de 12,1 ori.

Şi la păsări, numărul total şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,5 %, respectiv cu 0,4 %. În unităţile industriale specializate s-a realizat 90,0 % din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea lor în carcasă cu 2,5 %, respectiv cu 1,5 %.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine şi păsări, iar la porcine, ovine şi caprine au crescut.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări, prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada aprilie 2010 - aprilie 2011, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate sau înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

>>> Numărul bovinelor şi păsărilor sacrificate a scăzut în aprilie | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …