Treceți la conținutul principal

MDRT a incheiat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat, la inceputul lunii iunie, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor.

Sistemul reprezinta unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale in turism si va constitui o importanta sursa de indicatori statistici in domeniu.

In termen de 6 luni de la semnarea contractului, SC IBM Romania SRLva realiza pentru MDRT proiectarea si implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor. Astfel, IBM va livra componentele hardware si software necesare si va presta servicii de analiza, instalare, configurare, testare si dezvoltare a sistemului, precum si servicii de mentenanta si instruire a angajatilor MDRT implicati in derularea proiectului.

Ulterior, unitatile de cazare clasificate de pe tot teritoriul Romaniei se vor putea inscrie in Sistem si il vor accesa zilnic, pentru a inregistra datele cu privire la evidenta ocuparii in propria unitate. Sistemul va permite raportarea zilnica, de catre fiecare unitate de cazare, a numarului de turisti inregistrati in respectiva unitate. In acest fel, MDRT va avea la dispozitie, pentru prima data, informatii reale si actualizate zilnic in acest domeniu.

Principalele avantaje pe care le confera Sistemul, prin furnizarea de informatii reale si actualizate zilnic in acest domeniu, se refera la:

posibilitatea MDRT de a compara in timp real situatia din unitatile de cazare cu datele raportate in cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activitatii de control si de combatere a evaziunii fiscale in turism;

posibilitatea MDRT de a obtine date despre evolutia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate in fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii in domeniu. Licitatia organizata de MDRT pentru achizitia Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor a avut loc in luna aprilie 2011.

In urma analizei documentatiei depuse, efectuate de comisia de evaluare, contractul a fost atribuit SC IBM Romania SRL, singurul participant la procedura, la o valoare de 2.089.122 lei, inclusiv TVA.

>>> MDRT a incheiat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor | Gazeta de agricultura

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …