Treceți la conținutul principal

Incepe reconstructia ecologica la Murighiol!

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii intentioneaza sa investeasca bani in reconstructia ecologica a amenajarii Murighiol. Se va realiza aici si o ecluza care sa lege ghiolul de Dunare.

Investitia costa 5,3 milioane de lei si va fi achitata din fonduri de la Ministerul Mediului. In aceasta zona economica se desfasoara activitati precum pescuitul industrial si pescuitul sportiv cu mijloace si tehnologii traditionale, turism si agrement, inclusiv transport naval.

Amenajarea piscicola Murighiol are o suprafata totala de 2260 ha luciu de apa si este amplasata la nord de localitatea Murighiol, pana la malul drept al bratului Sfantul Gheorghe. Investitia se va realiza doar pe ghiolului Murighiol (denumit Elesteul de crestere EC8) care are de 334 ha si face parte din domeniul public de interes local administrat de Primaria Murighiol.

Ghiolul trebuie decolmatat

„Localitatea Murighiol este amplasata de-a lungul malului, in partea de S si SV a ghiolului, prezentand un interes turistic in zona prin dezvoltarea de pensiuni, campinguri si interes economic pentru localnici“, se arata in caietul de sarcini pentru aceasta investitie.

In anii 1974-1975 ghiolul Murighiol a fost scos din regimul hidrologic natural direct fara a se mai asigura circulatia libera a ambarcatiunilor dintre ghiol si bratul Sf. Gheorghe. Acum, ghiolul prezinta colmatari ale canalelor drenoare si garlelor initiale.

Turistii vor putea trece din ghiol pe Dunare

Scopul realizarii unei ecluze este cel de asigurare in regim controlat a nivelului apei din ghiol si din Dunare (Garla Prorva), a iesirii si intrarii ambarcatiunilor pescaresti si de agrement din Murighiol la Dunare si invers.

De asemenea, ecluza va indeplini si rolul de evacuare controlata a apei din ghiol prin vanetele prevazute in portile ecluzei.

>>> Incepe reconstructia ecologica la Murighiol!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …