Treceți la conținutul principal

A fost semnat Acordul de Cooperare între A.P.I.A. România şi AgrarMarkt (AMA) Austria

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 20 mai 2011, cu ocazia Conferinţei Directorilor Generali ai Agenţiilor de Plăţi de la Budapesta, a fost semnat Acordul de Cooperare între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din România (A.P.I.A.) şi AgrarMarkt (AMA) Austria.

Acordul între cele două instituţii a fost semnat de domnul Florin Marius FAUR – director general al A.P.I.A. şi de domnul Günter GRIESMAYR – preşedintele AMA.

În cadrul protocolului este prevăzută organizarea unor întâlniri, la nivel de experţi, pe anumite domenii de interes prioritare pentru cele două instituţii. Principalele domenii de cooperare includ: elemente de simplificare a Politicii Agricole Comune după 2013, măsurile de dezvoltare rurală, măsurile de sprijin şi aspecte privind controlul acestora, măsurile de piaţă interne şi externe, precum şi aspecte economice şi sisteme IT pentru agricultură.

De asemenea, acordul prevede participarea comună a experţilor celor două agenţii la posibile proiecte de twinning în vederea acordării de consultanţă unor părţi terţe.

A.M.A. este instituţia din Austria responsabilă cu gestionarea fondurilor europene şi naţionale pentru agricultură, acordate în sectorul măsurilor de piaţă (cota de lapte, intervenţie, zahăr şi amidon, comerţ exterior), a măsurilor de sprijin (SPS, prima pe cap de animal), a plăţilor compensatorii (programul de agro-mediu, plaţi compensatorii pentru zone defavorizate, măsuri specifice de dezvoltare rurală), precum şi cu administrarea controalelor tehnice aferente.

>>> Acord de cooperare între APIA şi AgrarMarkt (AMA) Austria | agrias.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …