Treceți la conținutul principal

De ce sa mergem la Baile Olanesti ?

In primului rand pentru ca centrul turistic, impreuna cu aleea izvoarelor, din Statiunea Baile Olanesti au fost integral modernizate in 2010 prin fonduri PHARE, totodata deschizandu-se 3 obiective majore in parcul central (piscina acoperita cu apa termala, centru balnear, parcare supraetajata de 200 locuri).

Apoi, pentru ca:
Baile Olanesti este Statiunea cu cele mai multe izvoare din tara (35 la numar) si numeroase sonde cu apa sulfuroasa pentru BAI.

Apele izvoarelor din Statiunea Baile Olanesti au fost medaliate cu AUR la Expozitia Internationala de la Viena, datorita eficientei lor in tratamentele medicale.Izvoarele locale au efecte superioare apelor din Statiuni climaterice europene cu renume. In urma studiilor comparative cu alte ape minerale din Europa, s-a constatat ca:

izvorul mineral nr. 24 din Baile Olanesti, egaleaza sau depaseste efectele apelor de la Contrexville, Karlsbad, Martingni, Viltel, Evian, Tahanon, pentru tratarea afectiunilor renale

izvorul mineral nr. 2 are actiune egala ori superioara apelor minerale de la Eaux-Bonnes, Barroger, Aix-Ies-Bains, Baden, Weisbaden, Achen

izvoarele minerale nr. 3 si nr. 9 au calitati similare apelor minerale de la Ems si Eaux Bonnes

sursa minerala nr. 20 (folosită pentru bai) depaseste calitatile celor din Hall, Salies de Beaum, Bax, Eaux Bonnes.Apele izvoarelor din Olanesti pot trata o gama larga de afectiuni, de la afectiuni digestive, afectiuni renale si ale cailor urinare, afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare, afectiuni respiratorii, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni dermatologice si afectiuni alergice pana la boli profesionale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni asociate, afectiuni endocrine, afectiuni ginecologice cronice.

Mediul inconjurator si climatul permit urmarea unei cure de climatologie ce are ca rezultat calmarea, linistirea si eliberarea de stres.

Exista numeroase facilitati in vederea urmarii tratamentelor, atat cu ape minerale cat si pentru bai cu ape sulfuroase termale, fototerapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie si fizioterapie.Sub controlul personalului medico-sanitar de specialitate se poate urma o dietoterapie care incadreaza toate afectiunile cu indicatii pentru Olanesti si care necesita un regim alimentar.

Statiunea intruneste conditiile optime practicarii diferitelor forme de turism: turism balnear, turism montan, agroturism, turism monahal, sportiv, de odihna si relaxare.Statiunea se afla intr-o zona montana inconjurata de rezervatii naturale deschise vizitatorilor, precum Rezervatia de Tisa si Rezervatia naturala Stogu (in cadrul Parcului National Buila-Vanturarita), precum si rezervatia Radita - Manzu din Muntii Capatanii, rezervatia Lacul Frumos din Mosoroasa si Rezervatia de Nuferi Albi si Galbeni din Baile Olanesti.

Bisericile din Olanesti, precum si schiturile si manastirile din imediata apropiere reprezinta o foarte buna ocazie pentru turismul monahal.Poti opta si pentru o oferta de cazara foarte avantajoasa: cazare de doua zile fara masa pentru un hotel de trei stele din Baile Olanesti, care te costa 8 euro. Cu la fel de putini bani te poti caza la Pensiunea Izvoare, de trei stele, tot in Baile Olanesti, pentru doua zile.

>>> De ce sa mergem la Baile Olanesti ? | Agricultura ecologica si produsele traditionale

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…