Treceți la conținutul principal

Cultivatorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi în cel mult o lună

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, la Arad, că în cel mult o lună vor fi acordate despăgubiri cultivatorilor de castraveţi din România care au suferit pierderi în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene.

Valeriu Tabără a spus că nu crede că există vreo cauză între infectările cu E.coli şi legumele sau fructele de pe piaţă, afirmând că bacteria ar proveni din sectorul sanitar-veterinar din Germania.

"Eu nu cred că există cauză în legume şi fructe privind infectarea cu E.coli, ci în cu totul altă parte, dar agricultorii plătesc pentru că sunt mai vulnerabili. Cauza este undeva în zona sanitar-veterinară, în Germania, unde trebuia să se limiteze, dar acolo nu a existat operativitate", a spus ministrul.

El a afirmat că a făcut un apel la consumatorii români "să înţeleagă că ce se produce în România este curat, igienic şi de foarte bună calitate".

"Consumul, relaţionarea cu producătorul înseamnă stabilitate a preţului şi a producţiei în viitor", a explixcat el.

Întrebat de jurnalişti în cât timp vor fi despăgubiţi producătorii de castraveţi pentru pagubele suferite, Tabără a spus că în cel mult o lună şi că în fiecare zi este în contact cu reprezentanţii Comisiei Europene privind parcurgerea etapelor necesare.

El a amintit că pagubele producătorilor români de castraveţi se ridică la aproximativ nouă milioane de euro, dar a spus că nu vor exista bani suficienţi pentru despăgubirea lor.

Producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de euro până la 1 august, declara, luni, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

>>> Cultivatorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi în cel mult o lună

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…