Treceți la conținutul principal

CE şi-a pus în cap producătorii de drojdie

Recenta decizie a Comisiei Europene de a elibera pe piaţă 500 mii tone de zahăr industrial a declanşat o reacţie de nemulţumire din partea Confederaţiei Producătorilor de Drojdie din Uniunea Europeană (COFALEC).

Comisia a fost criticată pentru că a autorizat introducerea pe piaţă a unei cantităţi de zahăr industrial din afara cotei, folosită de obicei de către furnizorii de drojdie din Uniunea Europeană, după care a permis suplimentarea exporturilor cu 700 mii tone.

Comisia şi-a justificat politica, anunţând că se aşteaptă la o suplimentare a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr, ţinând cont de creşterea ofertei. De asemenea, a precizat că acţiunile sale au luat în considerare nevoile tradiţionale de aprovizionare ale industriei chimice, farmaceutice şi drojdiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al biroului pentru Agricutură şi Dezvoltare Rurală din cadrul CE, Johan Reyniers, „cantitatea de zahăr industrial eliberată pe piaţă ar fi fost reportată pentru anul de comercializare următor sau ar fi fost direcţionată către exporturi”.

„În orice caz, operatorii din industria chimică, farmaceuitică şi producătorii de drojdie au acces permanent la un tarif preferenţial, fără taxe”, susţine Reyniers.

>>> CE şi-a pus în cap producătorii de drojdie | Agroinfo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…