Treceți la conținutul principal

Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Alba – Transilvania

Ieri, la sediul Consiliului Judetean Alba a avut loc adunarea constitutiva a „Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Alba – Transilvania”.

Aceasta asociatie urmeaza sa activeze pentru sustinerea producatorilor de produse traditionale si ecologice, in vederea asigurarii calitatii, organizarii si promovarii de activitati, programe si actiuni menite a reprezenta interesele acestora.

Au participat la intalnire 17 producatori de produse traditionale si ecologice din judet, atestati de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, specialisti in dezvoltare rurala si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.
„Este foarte important ca producatorii sa se asocieze si sa poata sa isi organizeze mai bine activitatea si sa isi apere mai bine drepturile. Noi, CJ le oferim tot sprijinul nostru si toata experienta noastra pentru a-i ajuta sa se dezvolte. CJ Alba mai este membru si in alte asociatii ale producatorilor din Alba, ajutand, in mod constant, la dezvoltarea intreprinzatorilor din mediul agricol”, a declarat Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba.
Reuniunea de ieri a constituit un foarte bun cadru de discutii, permitand tuturor celor vizati de aceasta problematica sa-si spuna parerea si sa gaseasca solutii comune pentru promovarea produselor traditionale si ecologice. Producatorii atestati au fost invitati sa devina membri fondatori ai Asociatiei, s-a ales comitetul director al asociatiei si s-a hotarat realizarea tuturor actiunilor necesare pentru inregistrarea oficiala a acesteia, in cel mai scurt timp posib

>>> Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Alba – Transilvania

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…