Treceți la conținutul principal

11-12 iunie 2011, „Targ de produse traditionale si ecologice” in Dumbrava Sibiului

Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste, in zilele de 11 si 12 Iunie 2011, a sasea editie a Targului de produse traditionale si ecologice, cu desfasurare intre orele 10-18.

Hrana sanatoasa este din ce in ce mai cautata din nevoia de a folosi produse ecologice si traditionale, provenite din ingrediente naturale.

In cadrul acestei editii a targului vor fi prezenti peste 15 producatori din judetele Sibiu, Alba si Mures, ce vor expune delicioase placinte de casa, turta dulce, prajituri sasesti, produse apicole, paine coapta pe vatra, cozonaci, branză telemea de Marginimea Sibiului, branza de burduf, unt, cas de vaca sau de oaie, produse din lapte de capra, preparate din carne, condimente, tuica, ceaiuri, siropuri, dulceturi (de trandafiri, capsuni, nuci verzi, fructe de padure, etc. ), si multe alte delicatese culinare romanesti. Nu vor lipsi mancarurile preparate la ceaun: cocolos cu branza, tocana de oaie, pastrama de oaie la gratar.

Toate aceste produse vor fi expuse si spre degustare, consumatorul avand posibilitatea de a cumpara produsul favorit. Consumatorii fideli ai produselor traditionale si ecologice expuse la acest targ ne dau certitudinea calitatii si atractivitatii produselor.

Scopul organizarii acestor evenimente este promovarea fermierilor si producatorilor de specialitati traditionale de calitate cat si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Targul se inscrie si in proiectul dezvoltat de Fundatia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.

Organizatorii evenimentului sunt: Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

In continuare Targul de produse traditionale si ecologice se va desfasura din doua in doua saptamani, pana la jumătatea lunii octombrie 2011.

Amintim doritorilor ca isi pot achizitiona abonamente anuale pentru vizitarea muzeului in valoare de 40 lei (pentru sot, sotie si copiii pana in 18 ani), doar 20 lei pentru familiile in care sunt bugetari (fiind necesara o legitimatie de serviciu sau adeverinta), iar pentru elevi si studenti: 7.5 lei.

>>> 11-12 iunie 2011, „Targ de produse traditionale si ecologice” in Dumbrava Sibiului | Agricultura ecologica si produsele tra

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…