Treceți la conținutul principal

Premise pentru un an agricol bun în judeţul Tulcea

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Tulcea consideră că sunt toate premisele pentru un an agricol bun.
''Să zicem că sunt premisele unui an agricol bun, dar, în ceea ce priveşte fructele, suntem rezervaţi pentru că abia acum se leagă. Dacă nu va ploua până la începutul lui iunie, vom avea probleme la grâu însă'', a declarat, luni, directorul instituţiei, Luminiţa Răileanu. Dintre cele 105.000 de hectare cultivate în această primăvară, 44.000 de hectare au fost cultivate cu floarea-soarelui, iar 29.000 de hectare - cu porumb.

''Unii agricultori nu au avut încotro şi, din cauza condiţiilor vitrege de toamna trecută, care au întârziat atât rapiţa, cât şi grâul, au mărit suprafeţele de cultură în primăvară. Acolo unde trebuiau să se înfiinţeze culturi de rapiţă, acum s-a cultivat floarea-soarelui sau porumb. Era mai rentabil să rămână rapiţa în cultură, dar, din păcate, nu a fost posibil'', a menţionat Răileanu. Ea a mai spus că în judeţul Tulcea nu s-au înregistrat probleme din cauza grindinei, aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării.

''Mari probleme în agricultura din judeţ nu avem. Apar bolile şi dăunătorii, iar fermierii trebuie să le ţină în frâu cu tratamentele. Deocamdată nu avem boli şi dăunători diferite faţă de cele curente. Aşteptăm rezultatele probelor pentru ploşniţele de grâu, în condiţiile în care anul acesta nu se va mai acorda subvenţie, iar tratamentul destul de costisitor şi important pentru plante va trebui să fie suportat de fermieri'', a afirmat directoarea. AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …