Treceți la conținutul principal

Pe rafturile magazinelor, vin contrafăcut din apă, zahăr şi alcool

În urma prelevării de probe de la cinci companii, de către experţii laboratorului oficial al Uniunii Europene, s-a ajuns la concluzia că nouă sortimente de vinuri, sunt falsificate.

Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogenă şi alcool din trestie de zahăr sau porumb.

Sortimentele contrafăcute sunt vinuri de masă demiseci.

Vinurile,”Strămoşesc” şi “9 poloboace” produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani, conţin zahăr în proporţie de 30, respectiv 40% şi sunt suspectate că ar avea şi apă.

De asemenea, potrivit raportului, un alt vin “Perla Dunării” produs de SC Vinton Galaţi are zahăr în proporţie de 100% şi apă în proporţie de 80%.

Urmează “Buchet”, vin de masă demisec, roşu şi alb, produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău, care conţine zahăr adăugat în proporţie de 30, respectiv 20%. Reprezentanţii companiei se justifică, spunând, că 2010 a fost un an capricios pentru viţa de vie şi au cerut o derogare de la Ministerul Agriculturii ca să adauge 34 de grame de zahăr la litrul de vin.

Un alt vin de masă roşu şi alb, produs de Murfatlar,”Babanul”, are în compoziţie 60% adaos de zahăr, 40% adaos de apă.

Testele au arătat că si vinul de masă demisec alb, “Alb Nobil”, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmboviţa, este făcut din zahăr, adăugat în proporţie de 100% şi 60% apă.

În urma verificărilor, unele firme riscă, pe lângă amenzi, să li se ridice sau chiar să li se suspende licenţa.

citeşte mai departe

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…