Treceți la conținutul principal

Caii semi-salbatici din padurea Letea ar putea fi trimisi la abator

Peste 70 de cai din padurea Letea ar putea fi trimisi la abator de autoritatile locale, a anuntat asociatia Salvati Dunarea si Delta, intr-un comunicat.

Situatia cailor din Letea "trenează" de mai bine de 15 ani, ceea ce a dus la cresterea numarului de cai salbatici- 3500 în prezent, potrivit comunicatului.

Organizatiile non-guvernamentale, precum Salvati Delta si World Wide Fund, propun implementarea unui program de pasunat natural, cu ajutorul unei populatii controlate de cai semi-salbatici, prin care comunitatea locala poate dezvolta programe economice, cum ar fi ecoturismul.

Scandalul legat de caii de la C. A. Rosetti a izbucnit miercuri, dupa ce mai multe organizatii non-guvernamentale au dat publicitatii imagini cu caii tinuti in tarcuri, unii dintre ei slabiti si cu rani sangerande.

Caii ar fi urmat sa fie trimisi la un abator, potrivit Mediafax.

Retelele de socializare s-au umplut de mesaje continand cuvinte precum "masacru" si de indemnuri disperate la transmiterea de petitii catre autoritati, de la primarul din comuna tulceana pana la seful statului.

Guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu, declara transant ca "primul lucru gresit inteles" despre caii din Delta este acela ca sunt salbatici. "In Delta nu traiesc cai salbatici. Nu exista cai salbatici acolo. Cine spune asta greseste", afirma Baboianu, care pretinde ca aceasta este premisa de la care trebuie pornita discutia despre caii din zona comunei tulcene C. A. Rosetti, subiect fierbinte in presa ultimelor zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…