Treceți la conținutul principal

Accesare fonduri nerambursabile pentru constructie sau renovare pensiune turistica

PNDR MASURA 313 “INCURAJAREA ACTIVITATILOR TURISTICE”
Beneficiari eligibili
- Micro-întreprinderile
- Persoane fizice (neînregistrate ca agenti economici) - care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finantare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizică autorizată si să functioneze ca micro-întreprindere;
Tipuri de investitii si cheltuieli eligibile
A. Investitii în infrastructura de primire turistică
- Constructia, modernizarea, extinderea si dotarea structurilor de primire turistice (structuri groturistice
si alte tipuri de structuri de primire turistice realizate de o micro-întreprindere) până la 15 camere.
- Pentru investitii în structuri de primire turistice altele decât cele de agro turism, nivelul de confort
si calitatea serviciilor propuse prin proiect, trebuie să atingă standardul de calitate de minimum 3 margarete .
- Pentru investitiile în agro-turism structura de primire turistică, nivelul de confort si calitate a serviciilor propuse prin proiect, trebuie să atingă standardul de calitate de minimum o floare.
- Conform normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice, structurile de
primire agro-turistice vor avea maxim 8 camere.
B. InvestiŃii în activităŃi recreaŃionale
- Investitii private în infrastructura turistică de agrement independentă sau dependentă de structura de primire turistică precum spatii de campare, amenajări de stranduri si piscine, achizitionare de mijloace de transport traditionale pentru plimbări (mijlocul de transport traditional reprezinta orice vehicul cu tractiune animala, barca cu vâsle) , trasee pentru echitatie inclusiv prima achizitie de cai în scop turistic (cu exceptia celor pentru curse si competitii) si asigurarea adăposturilor acestora (ca parte componentă a proiectului), rafting etc.
C. Investitii în infrastructura la scară mică precum centrele de informare, amenajarea de marcaje
Turistice

Valoarea finantarii nerambursabile
Pentru investitiile generatoare de profit, intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la:
- 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depăsi 70.000 Euro/proiect în cazul proiectelor de
investitii în agro-turism;
- 50% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depăsi 200.000 Euro/proiect pentru alte tipuri de
investitii în turismul rural.

citeşte mai departe

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…