Treceți la conținutul principal

80.000 de pomi fructiferi pentru campania din toamnă

(Agerpres) Staţiunea de Cercetare Pomicolă Râmnicu Vâlcea pregăteşte pentru toamnă 80.000 de puieţi, după ce în această primăvară a comercializat 20.000, a declarat, joi, directorul instituţiei, ing. Ion Botu.

"Am reuşit să mărim capacitatea de producţie, astfel încât să putem furniza pentru toamnă 80.000 de pomi - măr, prun, nuc, alun, piersic, cais, castan. Noi, în primăvară, am comercializat 20.000, adăugaţi la cei 20.000 de pomi vânduţi în toamna anului trecut.

Sunt soiuri rezistente la viruşi, creaţi în laboratoarele noastre, multe brevetate şi marcă proprie. În laboratoare, cercetătorii noştri au creat mii de hibridări pentru a concepe soiuri de măr, nuc şi alun care să dea o producţie mai bună şi să fie rezistente la dăunători", a precizat Botu.

Totodată, Ion Botu spune că au în studiu material genetic din soiuri străine şi autohtone de plante bioenergetice - salcie şi plop.

"Vrem să implementăm aceste plante necesare centralelor de încălzire pe bază de material lemnos. Şi în acest sens avem din Suedia specii de plante bioenergetice, care au un ritm rapid de creştere. Astfel, deja am identificat zone pentru crescătorii rapide SRC (short rotation or cutting cycle).

Este un produs nou pe piaţa românească, dar există foarte multe cereri în acest sens. Mă refer cu precădere la salcia tehnologică, plantă care poate fi deja recoltată după doi ani pentru a servi drept combustibil pentru încălzire", a precizat directorul Staţiunii de Cercetare Pomicolă Râmnicu Vâlcea.

În judeţul Vâlcea, există două institute de cercetare agricole - în viticultură, la Drăgăşani, şi în pomicultură, la Râmnicu Vâlcea. Staţiunea din Râmnicu Vâlcea este cunoscută prin speciile de alun, nuc, măr şi păr brevetate internaţional pentru nivelul de producţie la hectar şi rezistenţă la dăunători.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …