Treceți la conținutul principal

VINVEST – 15-17 aprilie 2011, Timisoara

Cea de-a VIII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST se va desfasura in perioada 15-17 aprilie, in Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri din oras.

In cadrul unei intalniri organizate joi, 31 martie, la Restaurantul La Nostalgia, din Bucuresti, cu jurnalisti si pasionatii de vin si arta culinara, Lucia Parvu, director VINVEST, a vorbit despre targul de vinuri ce va avea loc in orasul de pe Bega si despre noutatile acestei editii a evenimentului.

In cadrul salonului de vinuri se vor regasi, pe langa marii producatori de vinuri din Romania, precum Cotnari, Jidvei, Cramele Recas, Domeniile Tohani, Vincom Vrancea, Domeniile Samburesti etc., si firme de analiza si consultanta, agentii de agroturism, organizatii si asociatii de profil.

Si nu in ultimul rand vor mai fi prezenti la eveniment maestrul in arta culinara Antonio Passarelli si poetul Mircea Dinescu, care vor prepara meniuri speciale ce vor fi asortate cu vinurile prezente la VINVEST de renumiti degustatori si somelieri.

De asemenea, ca noutati ale editiei amintim manifestarea organizata impreuna cu Camera de Comert si Industrie Timis, International Wine Brokerage Event, precum si Expozitia CODE2WINE, organizata impreuna cu Institutul Multimedia Romano-Elvetian. Expozitia va cuprinde produse ce contin coduri 2D – cea mai noua metoda marketing in promovarea vinului, a produselor vitivinicole, dar si a publicatiilor de agricultura si vin din Europa.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…