Treceți la conținutul principal

Tesatorie cu matase naturala

In urmă cu cinci ani, Cristina Niculescu, de 43 de ani a hotarat sa faca primul pas spre o inedita afacere, respectiv sa faca tesatorie cu matase naturala.

Matasea este produsa in curtea casei sale din comuna Stoenesti, judetul Valcea din gogosile viermilor de matase pe care tot ea ii creste, an de an.

Cristina Niculescu este singura din tara care mai tese borangic de la viermii de matase pe care ii creste.

Pentru inceput s-a apucat sa investeasca in unelte si utilaje specifice tesatoriei, dintre cele despre care auzise sau vazuse doar in copilarie, la bunica sa. Cu greu a gasit tot ce-i trebuia, de la vartelnite, urzitoare, duroaie, raschitoare, sucale, furci sau fuse, la razboaie de tesut, filatoare si masini de cusut performante. Multe dintre aceste unelte le-a facut pe comanda.

Alaturi de sotul, parintii, socrii si cele doua fiice ale sale, Cristina s-a apucat de tesut. A invatat mestesugul repede. La incepud a tesut produse de artizanat din in si bumbac.

Apoi s-a apucat de cresterea vermilor de matase si de urzit borangicul. Pentru o esarfa sau o ie din borangic 100% lucreaza si o zi intreaga, in functie de complexitatea modelelor alese.

Produsele sale au ajuns deja in toate colturile tarii, ba chiar ale lumii. Oamenii de pretutindeni au inceput sa-i cunoasca si sa-i cumpere marfa, uneori, indiferent de pretul pe care-l cere. De fiecare data cand se prezinta la un targ traditional, Cristina Niculescu pleaca printre primii exponanti.

Marfa sa se cumpara din ce in ce mai mult de catre turistii straini, care sunt de-a dreptul fascinati de idee. Cristina Niculescu spera ca va ajunge sa si exporte produsele sale traditionale.

Date de contact:

NICULESCU SRL STOENESTI-VALCEA

Str.Budurasti 46, Stoenesti, 247625, judetul Valcea

Tel.: 0763639850

Mail: diana_ndm@yahoo.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …