Treceți la conținutul principal

Targul Apicol de Primavara, judetul Timis

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, a participat la prima editie a Targului Apicol de Primavara, desfasurat intre 12 -13 martie 2011 la Ghiroda – judetul Timis si organizat de Primaria comunei Ghiroda si de Asociatia Crescatorilor de Albine Filiala Timis.

Ministrul agriculturii a prezentat date despre Programul National Apicol (PNA) 2011-2013 si valoarea sprijinului financiar de la bugetul national, prin bugetul MADR. Aceasta valoare este de 43.941.629 lei, defalcate astfel:

* 2011 : 14.701.144, 33 lei;
* 2012 : 14.653.837, 68 lei
* 2013 : 14.586.646, 74 lei

De asemenea, Valeriu Tabara a precizat ca Hotararea de Guvern privind aprobarea PNA se afla in avizare.

Printre participantii la eveniment s-au mai numarat prof. Nada Plavsa, cercetator laborator la Apicultura Novi Sad, Dr. Ing. Popescu Ion, presedintele ACA Bucuresti, dr. biochimist Mateescu Cristina, director ICDA Bucuresti, dr.ing. Bura Marian prof. USAB Timisoara, precum si dl. Bugarski Dragoslav, cel mai mare apicultor din Serbia.

Alte teme abordate cu aceasta ocazie au fost actiunile si tehnologiile cu influenta maxima in aplicarea apiculturii profitabile, rolul produselor stupului in profilaxia si tratamentul unor afectiuni umane sau proteinele si rezistenta la boli a albinelor, virusurile la albine etc.

Totodata, s-au mai dezbatut aspecte privind rasele si hibridarea interasiala la albine, selectia si cresterea matcilor sau ameliorarea albinelor iar apicultorul din Serbia a prezentat filmari din stupina proprie cu tehnologia de lucru cu stupii multietajati.

La finalul targului a avut loc si un concurs de degustat miere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.