Treceți la conținutul principal

Ministrul Finanţelor speră să convingă deputaţii să revizuiască legea privind TVA de 5% la alimentele de bază

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, va încerca să-i convingă pe deputaţi să revizuiască legea privind aplicarea unei cote de TVA de 5% la alimentele de bază, deoarece măsura nu va ieftini alimentele, dar va pune în pericol cheltuielile bugetare.

Legea privind aplicarea unei cote reduse de TVA la alimentele de bază a fost adoptată în Parlament pe 19 octombrie 2010, inclusiv cu votul parlamentarilor din partidele aflate la guvernare şi chiar al ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ca parlamentar. A doua zi, grupul parlamentar PDL a susţinut că votul favorabil a fost o eroare din cauza comunicării defectuoase în cadrul şedinţei.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii, care a fost respinsă miercuri, 23 martie, de Senat.

Legea prevede nivelul de aplicare a unei cote reduse a TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne proaspătă, lapte de consum, ulei vegetal, zahăr şi produse expandate din cereale.

Parlamentul este suveran să decidă modificarea cotei de TVA la alimente, dar această măsură nu este cuprinsă în Acordul României cu Fondul Monetar Internaţional şi nici nu va duce automat la reducerea preţurilor, a declarat miercuri pentru Agerpres reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

'Programul actual al României cu Fondul Monetar Internaţional, ca şi viitorul program, au la bază stabilitatea politicii fiscale. Nu a fost luată în calcul modificarea politicii fiscale. Sigur, în cazul în care Parlamentul, care este suveran, aprobă o asemenea modificare, datele programului urmează să fie rediscutate, în funcţie de acest lucru. Până atunci, însă, trebuie să aşteptăm decizia finală a Camerei Deputaţilor şi apoi vom putea face o evaluare, dacă va fi necesară', a spus Mihai Tănăsescu.AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Lansare sesiuni măsuri PNDR 2014-2020

În perioada 28 martie – 30 iunie 2017 se lansează prima sesiune din 2017 de depunere a Cererilor de finanţare pentru:

*submăsura 4.3 A – componenta infrastructura de acces agricolă,

*submăsura 4.3 A Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) – componenta infrastructura de acces agricolă,

*Schema de Ajutor de Stat aferentă submăsurii 4.3 S – componenta infrastructura de acces silvică,

*Schema de Ajutor de Stat aferentă submăsurii 4.3 S Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) – componenta infrastructura de acces silvică,

*submăsura 7.2 și submăsura 7.2 Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD),

*submăsura 7.6 și submăsura 7.6 Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) din PNDR 2020.