Treceți la conținutul principal

La Suceava, un sfert din fermieri nu au respectat programarea pentru sprijinul pe teren

• De la 1 martie, circa 7000 de suceveni au depus cererile pentru subvenţia europeană pe suprafaţă

Aproximativ 7000 de fermieri suceveni au depus cererile pentru subvenţia europeană pe suprafaţă SAPS în cadrul campaniei pe anul 2011. Şeful Centrului Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA), Angela Coroleucă, informează că suprafaţa totală pentru care s-a solicitat sprijinul financiar este de circa 32.000 de hectare, agricultorii primind la domiciliu invitaţii prin intermediul cărora au fost informaţi asupra datei, locaţiei şi orei la care trebuie să vină, cu solicitările scrise, la centrele locale de care aparţin. Cu toate acestea, doar în jur de 75% dintre aceştia au respectat programările. „Facem face un apel către fermieri rugându-i să respecte ziua în care au fost programaţi pentru depunerea cererilor în campania SAPS 2011. În acest mod va fi evitată aglomeraţia din ultima parte a perioadei de primire a cererilor, dar şi penalizările pentru depăşirea termenului limită”, arată Coroluecă, reamintind că solicitările pot fi făcute utilizând şi aplicaţia IPA on line. Directorul executiv Angela Coroleucă informează că - până pe 16 mai 2011 - pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii suceveni trebuie să depună o singură cerere de plată la centrele locale APIA de care aparţin, mai puţin agricultorii cu peste 50 de hectare de teren, care se vor prezenta la Centrul judeţean din reşedinţa de judeţ. Coroleucă subliniază că, în cazul solicitărilor înaintate după 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. De asemenea, ulterior datei de 11 iunie 2011, cererile de sprijin nu mai sunt admise la calculul plăţii pentru anul în curs.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.