Treceți la conținutul principal

IN 2011, ROMSILVA OFERA ONG-URILOR UN MILION DE PUIETI

IMPADURIRI. Regia Nationala a Padurilor (RNP)- Romsilva va impaduri in acest an o suprafata de circa 14.700 hectare, din care pe 6.400 hectare vor fi plantari efective, a declarat directorul general al Romsilva, Valerian Solovastru, anunta Agerpres. “Avem un disponibil de 57 de milioane de puieti acoperiti in totalitate de regie si pentru tot anul 2011, dar si un plus de 14 milioane de puieti pe care il putem valorifica. De asemenea, vom oferi un milion de puieti sponsorizari catre ONG-uri si pentru cei care fac actiuni de voluntariat”, a adaugat Solovastru.

Cele mai de amploare lucrari de impaduriri efective pe terenuri degradate preluate se vor realiza in aceasta primavara pe raza directiilor silvice Botosani - 128 ha, Teleorman - 47 ha si Timis - 119 ha. Potrivit acestuia, fondurile alocate pentru programul de impadurire din 2011 se ridica la peste 130 de milioane lei, cea mai mare suma fiind suportata din bugetul regiei. Acesta a dat asigurari ca necesarul de puieti pentru lucrarile de impaduriri din acest an este asigurat din pepinierele regiei.

Romsilva produce toata gama de puieti de care are nevoie, speciile cele mai plantate fiind molid, brad, frasin, fag, dar si cires, mar si plop. “Sunt si multe specii forestiere autohtone, dar si exotice pentru Romania, precum visinul turcesc, dar pe care le producem pentru fondul forestier”, a mai spus seful Romsilva.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…