Treceți la conținutul principal

FNAPR SOLICITA MINISTERULUI AGRICULTURII PROTEJAREA SNIFBUNURI. Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) a cerut Ministerului Agriculturii sa intervina pentru a proteja activele apartinand Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), sustinand ca unele institutii au inceput deja executarea lor, informeaza NewsIn. Federatia Nationala a Producatorilor cere Ministerului Agriculturii sa intreprinda demersurile legale pentru protejarea activelor statului apartinand Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) se arata intr-un comunicat transmis duminica de FNPAR. Federatia sustine ca, avand in vedere ca raportul comisiei parlamentare de ancheta, finalizat in 2010, vorbeste de un prejudiciu de 19 miliarde de euro in sectorul de imbunatatiri funciare in perioada 1992-2010, presedintele Romaniei Traian Basescu ar trebui sa-si exprime un punct de vedere.


"Ministerul Agriculturii nu si-a indeplinit obligatiile si sarcinile prevazute expres in legislatia specifica cu privire la SNIF, fie urmare a lipsi reale de vointa pentru "a face" fie a dezinteresului sau neprofesionalismului, fie a unui amestec din toate in diferite proportii variabile in timp, deopotriva de grave si de condamnabile din punct de vedere constitutional, legal si moral", se arata in acelasi raport, potrivit FNPAR.
"Din anul 2007, SNIF se afla in administrare speciala, iar activele societatii sunt sub sechestrul ANAF, ceea ce inseamna ca nu pot fi executate. Cu toate acestea, la mai multe sucursale ale societatii, cum sunt cele din Satu Mare, Bihor, Galati se executa activele SNIF de catre cei care au devalizat societatea. De asemenea, precizam ca potrivit Legii 138/2004 divizarea SNIF in SNIF si ANIF nu este finalizata deci sechestrul ANAF este provizoriu si nedefinit, un motiv in plus ca activele SNIF sa nu poata fi executate", se precizeaza in comunicat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …