Treceți la conținutul principal

Flori comestibile, cultivate în fermă

Cultivarea florilor comestibile este o problema de cunoastere si daruire.

Acesta ocupatie pare a fi o combinatie de creativitate, dinamism si capacitatea de organizare. Impresiile expuse mai sus devin clare atunci cand faci o vizita cultivatorului israelian Shimon Mizrachi.

Cand intri in hala de lucru ai impresia ca ai ai intrat intr-un laborator de cercetare. Aici lucratorii aleg diferitele tipuri de flori comestibile si le pun in ambalaje diferite.

Shimon si sotia sa Shula formeaza o echipa puternica. Doamna Shula se ocupa de afaceri pentruca comunica mai bine si cunoaste limba engleza. Domnul Shimon se ocupa de cel 20 de hectare de flori comestibile unde se pricepe mai bine la ingrijit lor. El este preocupat ca cele 35 de soiuri sa infloresca la timp pentru a putea oferii comenzile solicitate de clienti. Tocmai de acea este nevoie de o foarte buna planificare a epocilor de cultivare.

Florile odata recoltate au o perioada de viata de maxim 6 zile. Timp in care trebuie sa ajunga pe masa consumatorilor. Familia Mizrachi a cultivat la inceput dovleac. Acum nu mai cultiva dovleac decat pentru floril. Colaboreaza foarte bine cu firma AGREXCO care le-a facut si oferta de a cultiva flori comestibile.

In general clientii sunt din industria hoteliera si catering. Anul trecut a organizat o companie de promovarea in reteauna de supermarket Metro din Elvetia. Din Anglia vin cele mai multe oferte pentru florile comestibile. SUA de asemenea este un client foarte bun.

Florile comestibile se folosesc ca decor la preparatele culinare, dar atunci cand gustul devine clar acesta variaza de la cald si dulce la acru si sarat. Cei care viziteaza ferma si gusta din cele 35 de soiuri de flori comestibile raman profund impresionati de cele vazute.

Sursa: www.freshplaza.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…