Treceți la conținutul principal

DIPLOME DE EXCELENTA PENTRU VINUL SOLO QUINTA 2010

DISTINCTII. Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a acordat o Diploma de Excelenta Societatii Comerciale Cramele Recas SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010, care a obtinut trofeul pentru cel mai bun vin alb sec in concursul „Vinalies Internationaes 2011”, desfasurat la Paris in perioada 25 februarie-1 martie. “Ne face mare placere sa acordam diploma de excelenta pentru vinul SOLO QUINTA si apreciem drept un succes de mare prestigiu al unui domeniu de mare importanta economica-cel al viticulturii. Dintre toate proiectele Ministerului Agriculturii cu finantare din fonduri europene, cele pe restructurare/reconversie a plantatiilor viticole merg cel mai bine, toti banii fiind cheltuiti cu folos. Astfel, din 2007 numarul de beneficiari de fonduri europene a crescut de la 40, pentru 1.176 ha cu o valoare de 6,9 milioane euro la 189 de beneficiari in 2010 pentru o suprafata de 5.124 ha cu o valoare de 41,54 milioane de euro. In 2011, pana in prezent au fost depuse proiecte de 42 de beneficiari, pentru o suprafata de 1.379 ha si o valoare de 10,43 milioane de euro, din suma de 42 milioane de euro disponibila pentru tot anul in curs” a declarat ministrul Valeriu Tabara.

Strategia de dezvoltare a sectorului vitivinicol romanesc pentru perioada 2006-2015 vizeaza, printre altele si cresterea suprafetelor apte sa produca vinuri DOC asociata cu o marire a ponderii vinurilor de calitate si evident cu scaderea productiei de vin de masa. O alta masura de sprijin din fonduri europene se refera la promovarea vinurilor pe pietele tarilor terte pentru campaniile viticole 2008/2009-2012/2013. Acesta se acorda producatorilor sau organizatiilor de producatori de vinuri cu denumire de origine controlata (DOC) si vinuri cu indicatie geografica (IG), care desfasoara actiuni de promovare sau publicitate, participa la evenimente, targuri, expozitii si concursuri internationale si efectueaza studii de piata si studii de evaluare a masurilor de promovare si informare.

Sprijinul financiar comunitar acordat este de 50%, de la bugetul de stat este sub forma de cofinantare in valoare de 30% din totalul cheltuielilor eligibile, iar beneficiarul contribuie cu aproximativ 20 % din valoarea proiectului.

In prezent au fost aprobate si se afla in derulare programe de promovare in Japonia, Rusia, China si SUA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Lansare sesiuni măsuri PNDR 2014-2020

În perioada 28 martie – 30 iunie 2017 se lansează prima sesiune din 2017 de depunere a Cererilor de finanţare pentru:

*submăsura 4.3 A – componenta infrastructura de acces agricolă,

*submăsura 4.3 A Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) – componenta infrastructura de acces agricolă,

*Schema de Ajutor de Stat aferentă submăsurii 4.3 S – componenta infrastructura de acces silvică,

*Schema de Ajutor de Stat aferentă submăsurii 4.3 S Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) – componenta infrastructura de acces silvică,

*submăsura 7.2 și submăsura 7.2 Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD),

*submăsura 7.6 și submăsura 7.6 Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) din PNDR 2020.„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.